Afbeelding
MuktiTankcard

Tamoil Nieuw-Vennep is de goedkoopste dieselpomp van Nederland

29 december 2020 om 09:09 Economie

HOOFDDORP Wie goedkoop diesel wil tanken hoeft daar niet voor om te rijden, het kan gewoon in Nieuw-Vennep. Tamoil aan de Pesetaweg 14 in Nieuw-Vennep is samen met Esso Express Beek de goedkoopste dieselpomp van Nederland met een gemiddelde literprijs van € 1,095.

MultiTankcard, gevestigd in Hoofddorp, heeft vandaag de voordeligste benzinepompen in Nederland bekendgemaakt. Alle Nederlandse tankstations met tenminste 500 transacties per jaar konden meedingen naar de Slim Tanken Award, die jaarlijks wordt uitgereikt door MultiTankcard. In totaal ging het om meer dan 4000 pomphouders.

Wie goedkoop de meest gangbare E10-benzine wil tanken, moet naar Sneek: daar is tankstation Joontjes Kreditank winnaar geworden van de Slim Tanken Award 2020. 

Brandstofkosten kunnen op jaarbasis erg hoog uitvallen. Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard: “Mensen realiseren zich vaak niet dat een ritje van 100 kilometer al snel zo’n 15 euro aan benzine kost. Daardoor is het voor veel Nederlanders een sport om hier zo veel mogelijk op te besparen. Natuurlijk helpt het om het aantal gereden kilometers te beperken en een zuinige rijstijl te hanteren. Maar ook de keuze van tankstation is daarbij bepalend. Zo betaalde je voor E10-benzine in november dit jaar langs de snelweg gemiddeld 17 cent meer per liter, dan bij een gemiddelde lokale onbemande pomp. Dat scheelt op een gemiddelde tank (55L) direct ruim 9 euro per tankbeurt. Aangezien tegenwoordig ruim de helft van alle tankstations onbemand is, vind je altijd wel een goedkoop tankstation in de buurt. Ook het tanken bij bemande tankstations die niet langs de snelweg liggen, is al een stuk goedkoper. Zo was het daar de afgelopen maand 13 cent goedkoper per liter dan een tankbeurt langs de snelweg.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie