Er zitten haarscheurtjes in het oude aquaduct onder de Ringvaart.
Er zitten haarscheurtjes in het oude aquaduct onder de Ringvaart. Google

Eerste verkeershinder vervanging aquaduct onder de Ringvaart

31 december 2020 om 12:24 Overig

NIEUW-VENNEP De Ringdijk wordt in 2021 afgesloten voor zware vrachtwagens. Deze maatregel is genomen vanwege haarscheurtjes die zijn aangetroffen in het oude aquaduct onder de Ringvaart. Er is een lus aangelegd om chauffeurs gelegenheid te geven te keren. Het zware verkeer zal voorlopig een andere weg moeten kiezen, want het aquaduct wordt vernieuwd en krijgt twee keer vier stroken. De realisatie staat gepland voor 2026.

Alle aanpassingen inclusief de sloop van het oude en bouw van een nieuw aquaduct zullen enkele jaren duren. De aanleg van een extra rijstrook op het projecttracé zal beperkte hinder veroorzaken. Hierbij speelt een rol dat voor de extra rijstrook voor een groot deel gebruik wordt gemaakt van de bestaande ruimte in de middenberm.

Tijdens de sloop en bouw van het nieuwe Ringvaartaquaduct zal het verkeer wel hinder ondervinden, zo laat Rijkswaterstaat op haar website weten. In die fase zal het verkeer in de richting Den Haag door het aquaduct van 2010 geleid worden. Dat aquaduct wordt dus tijdelijk door het verkeer in beide richtingen gebruikt. In beide richtingen zijn dan drie (versmalde) rijstroken beschikbaar.

In 2010 is er deels een nieuw aquaduct aangelegd. Het oude is niet afgebroken omdat de planmakers toen dachten dat met de aanpassing voldoende capaciteit geboden zou worden om een aantal jaren vooruit te kunnen. "Inmiddels weten we dat de groei van de economie en mobiliteit de afgelopen jaren sterker is geweest, met de huidige problematiek op de A4 als gevolg. Dat vraagt om nieuwe maatregelen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie