Afbeelding
Koninklijke Marechaussee

Wilde achtervolging bij Schiphol eindigt in woonwijk Zwanenburg

30 december 2020 om 09:47 Overig

ZWANENBURG De Koninklijke Marechaussee heeft in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.00 uur een 23-jarige vrouw uit de gemeente Haarlemmermeer na een achtervolging aangehouden in een woonwijk in Zwanenburg. Ze viel op bij marechaussees toen ze met hoge snelheid over de Schipholweg reed. Ze overschreed de toegestane snelheid met 87 km/per uur en wordt verdacht van rijden onder invloed.

In de achtervolging reageerde de bestuurster van de auto niet op stoptekens en optische- en geluidsignalen. Op een weg waar 60 km/per uur is toegestaan haalde de auto snelheden tot zo’n 150 km/per uur. 

De achtervolging duurde tot in een woonwijk in Zwanenburg, waar de auto, na het rijden over verkeersdrempels en trottoirs tegen een geparkeerde auto tot stilstand kwam. Hierbij werd nog een andere geparkeerde auto beschadigd.

Marechaussees hebben vervolgens de bestuurster uit de auto gehaald en merkten dat de vrouw onder invloed was van drank en mogelijk verdovende middelen.De vrouw is hierop aangehouden en overgebracht naar de marechausseekazerne in Badhoevedorp, waar verder onderzoek zal plaatsvinden.

Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd in verband met de overschrijding van de maximum snelheid met 87 km/per uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie