Afbeelding
Politie.nl

120 personen aanwezig op illegaal feest in Hoofddorp

31 december 2020 om 08:38 Overig

HOOFDDORP De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een illegaal feest op een bedrijventerrein  in Hoofddorp beëindigd. In totaal waren er ruim 120 personen aanwezig in een leegstaand pand, die door de politie zijn gecontroleerd. De politie kreeg een melding dat er zich meerdere personen zouden verzamelen op een bedrijventerrein Beukenhorst-Oost. Deze personen zouden vervolgens in groepen begeleid worden naar een leegstaand pand waar op dat moment een feest gaande was.

Agenten waren met meerdere eenheden, onder anderen met hondengeleiders op het feest afgegaan. Volgens De Telegraaf ging het om een illegale rave, die was aangekondigd op het Instagramprofiel Locatie12.events. Op het laatste moment werd de locatie aan de feestvierders doorgegeven.

Een politiewoordvoerster zegt dat alle aanwezigen hun identiteitsbewijzen moesten overleggen. Het is nu aan het OM om hen bekeuren en dat geldt ook voor de organisatoren van het feest.

De technorave mag dan vooraf zijn aangekondigd op Instagram, het was voor de politie-eenheden in en rond Amsterdam nog afwachten waar de feestgangers precies zouden opduiken. “De omgeving van Amsterdam is groot, waardoor het voor de politie lastig in te schatten is waar het feest wordt gehouden. We kregen de groep in het vizier toen er een melding kwam dat er een grote groep zich verplaatste van het ene punt naar het andere punt. We hebben de oren en de ogen van de buurt nodig”, zegt de woordvoerster.

“Ik vind het onvoorstelbaar dat in lockdown er mensen zijn die hier naar toe gaan”, laat burgemeester Schuurmans op Twitter weten. “Ik heb geen begrip voor dit onverantwoord gedrag.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie