VVC voelt zich bestolen, SCW wint

8 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

NIEUW-VENNEP - “We hebben te weinig gekregen,” wist Hajo Hendriks. “Er was in het grootste gedeelte van de tweede helft maar één ploeg die wilde voetballen. Maar hun keeper heeft de wedstrijd voor SCW gewonnen. En we hadden pech dat de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen toen Job Blije werd neergelegd.”

Elftalleider Harry van Straalen van SCW wist dat de vierde overwinning op rij van zijn team geen schoonheidsprijs verdiende. “Het was vandaag eigenlijk geen voetballen,” refereerde hij aan de harde wind die afwisselend schuin en dwars over het veld loeide. Toch werden in de eerste helft nog door beide ploegen bij vlagen aardige aanvallen opgezet. In de openingsfase deelden beide ploegen meteen een eerste waarschuwing uit. Jeroen Alderden kon bij de tweede paal net niet bij een goede voorzet van Vincent Ammerlaan komen namens SCW, Gryvo Biya zag een prima schot uiteen spatten op de vuisten van Jeroen Pathuis. Barend Jan van Groenigen kopte naast uit een vrije trap van VVC, Vincent Ammerlaan kopte de bal uit een voorzet van Robin Helder in het zijnet namens SCW. Zo wisselden de kansen zich aanvankelijk aardig af, in het laatste kwartier voor rust waren de beste mogelijkheden voor VVC. In de 27e minuut was het nog bijna 0-1 toen de bal voor het VVC doel via de voet van verdediger Ruud Nederstigt tegen de paal kwam, daarna kwamen Barend Jan van Groenigen, Wouter Klootwijk, Erwin Bouwmeester en Bart Klootwijk in kansrijke positie om de 1-0 te scoren. Maar de rust brak aan met 0-0 en daarmee kon SCW het meest tevreden zijn. Kort na rust kregen de gasten een vrije trap op ruim twintig meter van het doel. Marc van Straalen krulde de bal om de muur tegen de paal en Robin Helder kopte de terugkomende bal in bij de tweede paal: 0-1. Na die voorsprong voor SCW was er nog maar een ploeg die wilde aanvallen. SCW beperkte zich tot tegenhouden en er via de snelle omschakeling uitkomen. Dat lukte maar een keer, Olaf Maass greep goed in bij een kans van Vincent Ammerlaan. De grootste kansen voor VVC waren voor invaller Job Blije maar hij stuitte telkens op de uitstekend keepende Jeroen Pathuis. Toen Maikel van Daatselaar een overtreding beging binnen de beruchte lijnen, zag de scheidsrechter daar geen strafschop in. In blessuretijd kreeg de thuisploeg nog een vrije trap. De bal bleef hangen, belandde op elf meter van het doel voor de voeten van Job Blije maar weer redde Jeroen Pathuis prima. VVC voelde zich luttele seconden later met het 0-1 resultaat dus bestolen, SCW was heel blij met de vierde overwinning op rij.