GroenLinks wil aandacht vestigen op eerlijke verdeling op van voedsel

8 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - GroenLinks Haarlemmermeer gaat dinsdag 13 oktober speciaal aandacht vragen voor de wereldwijde voedselcrisis. Met eenvoudige tips en een workshop van deskundigen leren bezoekers hoe, in de visie van GroenLinks, simpel het is eerlijk te kopen, te consumeren en zo bij te dragen aan een eerlijke verdeling van voedsel.

“Vorig jaar”, zo redeneert GroenLinks, “voordat de economische crisis de boventoon voerde in alle media kon de ellende waarin een meerderheid van de wereldwijde bevolking verkeert nog op enige aandacht rekenen. Daarna volgde de mondiale economische crisis. De honger van anderen en de torenhoge prijzen voor basisvoedsel zoals rijst, olie en groente, haalden pagina zeven van de kranten niet eens meer.”

GroenLinks gelooft dat een oplossing voor één probleem de andere niet hoeft uit te sluiten. “We zijn in staat iets te doen en het voedsel op de wereld eerlijk te verdelen. Kleine aanpassingen in het dagelijks leven kunnen al een groot effect hebben. Er is namelijk voldoende voedsel voor iedereen”, aldus GroenLinks die iedereen oproept om dinsdag 13 oktober naar de Nieuwe Silo, Graan voor Visch 14302 in Hoofddorp te komen. Daar kan genoten worden van een eerlijke wereldmaaltijd en kan men leren hoe eerlijke gerechten tot stand komen. Jan Vugts, bestuurslid van stichting Werelddelen, legt uit hoe men zelf eerlijk voedsel kan kopen. Tijdens de mini-workshop van Franke van der Laan, actief bij Meerboeren, leert men meer over seizoensgebonden en lokaal voedsel. Het programma start om 17.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie