op kandidatenlijst van D66

8 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Huidig raadslid Kees van der Linden (ex-VVD) en oud-raadslid Ben Ottens staan op de kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. De leden van D66 kozen al eerder huidig fractievoorzitter Denise Abbas tot lijsttrekker.

Alle dertien kandidaten voor een D66-zetel stellen zichzelf voor in een nieuwsbrief van de partij. De volgorde van de lijst wordt later bepaald. De terugkeer van Ben Ottens is opmerkelijk. Hij vertrok drie jaar geleden uit de politiek om directeur van welzijnsorganisatie MeerWaarde te worden. Ottens stapte april dit jaar op bij MeerWaarde, volgens een officiële verklaring omdat hij meer tijd met zijn gezin wilde doorbrengen.

Naderhand werd bekend dat er bij MeerWaarde de laatste jaren forse financiële tekorten zijn ontstaan. Volgens een onderzoek heeft Ben Ottens als directeur verzuimd een en ander te melden aan het bestuur van de organisatie. De Hoofddorper, die dertien jaar voor D66 in de gemeenteraad zat, denkt nu weer aan een loopbaan in de politiek. “In de raad of in het college volop bezig met het uitvoeren van onze goede ideeën”, zo antwoordt hij op de vraag in de D66-nieuwsbrief waar hij over drie jaar mee bezig is.

Op de D66-lijst ontbreken de namen van oud-politici Cees Spijkers (ex-wethouder en raadslid voor de PvdA) en Wil Gaykema (ex-raadslid voor onder meer HAP). De laatste had wel aangegeven op de lijst te willen komen.

Opvallende namen op de kandidatenlijst zijn verder Merijka Setz uit Vijfhuizen, moeder van raadslid Julius Lindenbergh (De Betrouwbare Partij) en de communicatiedeskundigen Piet van Straalen en Henny Beijer uit Nieuw-Vennep.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie