‘Dorpsraad niet op de hoogte gebracht van betoncentrale’

8 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De dorpsraad Lijnden is afgelopen voorjaar ten onrechte niet op de hoogte gebracht van de plannen van Cementbouw om aan de Lijnderdijk in het dorp een nieuwe betoncentrale te bouwen. Die klacht uitte dorpsraadvoorzitter Jos Weel vorige week luidkeels in de gemeenteraad.

Volgens Weel hebben inwoners van Lijnden bij toeval lucht gekregen van de plannen. Dat kwam doordat Cementbouw een nieuwe milieuvergunning had aangevraagd bij de provincie Noord-Holland. In het verleden was er aan de Lijnderdijk ook een betonfabriek gevestigd. Het bestemmingsplan uit 1967 was echter nog altijd geldig.

Dorpsraadvoorzitter Weel zei tegen de gemeenteraad dat de gemeente bij de dorpsraad aan de bel had moeten trekken. “Dan hadden wij als dorpsraad actie kunnen ondernemen. We voelen ons in ons hemd gezet. Als dorpsraad wordt je op die manier niet meer serieus genomen. Dit is een blamage van de gemeente.”

Wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening betreurde het dat de dorpsraad niet tijdig op de hoogte is gebracht van de plannen van Cementbouw om in Lijnden een nieuwe betoncentrale te bouwen. Hij maakte duidelijk dat de gemeente niet op die centrale zit te wachten en daarom een spoedprocedure is begonnen om de bouw te voorkomen. “We willen die ontwikkeling daar niet.” Volgens de wethouder kan de betoncentrale veel beter op een laagwaardig bedrijventerrein worden gebouwd, zoals in Cruquius, waar ook Cementbouw staat.

Inwoners van Lijnden kwamen eerder dit jaar al eerder in verzet tegen de mogelijke komst van een betoncentrale langs de dijk. Zij zijn bang voor zwaar vrachtverkeer op de dijk en daardoor voor gevaarlijke verkeerssituaties.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie