UNO verliest 0-0 wedstrijd

22 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

HOOFDDORP - “Dit is een heel sneue nederlaag en een heel onterechte nederlaag,” zocht Joop Lamers naar de juiste woorden. “Die gasten hebben in de hele wedstrijd één kans gehad en die ging erin. In de slotfase hebben we er alles aan gedaan. We hebben mogelijkheden gekregen en zelfs kansen, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Dit is zo jammer.”

Meteoor telde bij de aftrap één verliespunt minder dan koploper UNO, maar had ook twee wedstrijden minder gespeeld. In aanleg was deze ontmoeting dus een duel om de eerste plaats. Daarom baalde Joop Lamers vorige week ook zo van de rode kaart van Danny Kotey en de vierde gele kaart van Cyrille Kwint. Hij had aanvaller Kotey en verdediger Kwint goed kunnen gebruiken in deze wedstrijd. Voor rust kon geen van beide ploegen de indruk wekken dat er een kampioenskandidaat aan het voetballen was. UNO probeerde wel te voetballen tegen de wind in, maar Meteoor blonk vooral uit in vervelend gedrag, een aantal harde en een aantal heel geniepige overtredingen. Buiten het zicht van de scheidsrechter werd de grens van het toelaatbare meerdere keren overschreden. Zo kreeg Tim Warmerdam een enorme beuk in zijn rug, lang nadat de bal gespeeld was en dus op een moment dat de scheidsrechter de andere kant opkeek. Namens UNO werden Appie Ben Salah en Tim Warmerdam wel op de bon geslingerd. Zo werd het een eerste helft die vooral in het teken stond van veel irritaties en een afgekeurd doelpunt van Meteoor. UNO werd nooit echt gevaarlijk, zelfs niet na slimme steekballetjes van Leon van Dijk. Er viel dus voor beide doelen niets te beleven. Na rust, met de wind in de rug, liet UNO blijken voor de volle winst te willen gaan. Sebastiaan van Dijk kwam bij de eerste paal een teenlengte tekort na een voorzet van Michael Brugel, Martijn Mekawi schoot van achttien meter net naast. In de 58e minuut vergat de UNO-verdediging goed in te grijpen tijdens een solo over de rechterflank, uit de voorzet kon de bal tamelijk ongehinderd achter de kansloze Johan Geel worden getikt. Het zou de enige echte kans voor Meteoor blijven, een honderd procent score dus. UNO stelde daar in de reguliere speeltijd tegenover: een kopbal van Michel den Hertog net naast, een gevaarlijke vrije trap van Danny Hoenson, een schietkans voor de naar voren geschoven Jos Schaafsma en een schot van Tim Warmerdam net over. De tweede helft duurde alles bij elkaar ruim een uur: Meteoor trok alle registers open en de scheidsrechter telde terecht veel tijd bij. Iets minder accuraat was de spelleider met zijn kaartenbeleid. “Vorige week trok de scheidsrechter resoluut kaarten wanneer er iets werd gezegd. Als deze scheidsrechter hetzelfde had gedaan dan hadden we een tijdlang met een numerieke meerderheid gespeeld,” zei de tot man van de wedstrijd gekroonde aanvoerde Leon van Dijk. “Als je hoorde wat spelers van Meteoor allemaal tegen de goede man hebben gezegd. Ongelofelijk.” In de extra tijd was Jos Schaafsma een aantal keer dicht bij de verdiende gelijkmaker. Bij de beste kans kreeg hij de bal nog wel langs de ver zijn doel uitgekomen keeper maar die had zijn doel goed verkleind. De inzet van Schaafsma ging decimeters naast. Zo verloor UNO een wedstrijd die eigenlijk in 0-0 had moeten eindigen.