VVD houdt op 2 november politiek café over mobiliteit

22 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De VVD Haarlemmermeer houdt maandagavond 2 november in hotel-restaurant De Beurs in Hoofddorp een politiek café waarbij inwoners en ondernemers van gedachten kunnen wisselen over het onderwerp mobiliteit. De aanvang is 20.30 uur en de toegang is vrij.

Voor velen is mobiliteit belangrijk om op het werk te komen of om de boodschappen te doen. De een gaat vaker met het openbaar vervoer dan de ander en voor weer een ander is de auto heilig en wordt de ergernis steeds groter als de parkeerplaats voor de eigen woning weer vol staat. Te veel autobewegingen zijn slecht voor het milieu en hoe verhoudt zich dat dan met steeds weer nieuwe wegen aanleggen? En klopt de veronderstelling dat hoge parkeertarieven mensen motiveert met het openbaar vervoer te gaan?

De gemeente neemt regelmatig grote beslissingen om naar de toekomst toe zeker te zijn van een goede infrastructuur. Voorbeelden zijn de omlegging N201, omlegging A9, Spoorlaan in Nieuw-Vennep en het VCP in Hoofddorp. Toch blijken veel goedbedoelde maatregelen neveneffecten te veroorzaken. Bijvoorbeeld de aanleg van een bussluis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie