Lid van Vennepse dorpsraad hoog op voorlopige CDA-lijst

22 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Bestuurslid Mariëtte Sedee van de dorpsraad Nieuw-Vennep staat tweede op de voorlopige kandidatenlijst van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar, net achter lijsttrekker Ed Koster. Dat blijkt uit de concept-kieslijst, die de partij vorige week heeft verspreid.

Mariëtte Sedee-Schuitemaker, die al jarenlang een gewaardeerd lid is van de dorpsraad, is ook actief in de groengroep Nieuw-Vennep. Die club uitte eerder forse kritiek op het groenbeheer van de gemeente. Sedee is overigens niet de eerste die vanuit de Vennepse dorpsraad de overstap maakt naar de politiek. Rob Jansen (ook CDA) ging haar voor. De Venneper staat nu op zes op de voorlopige kandidatenlijst.

Bij het CDA was al langer bekend dat het ervaren raadslid Stans Gehrels stopt na deze periode.

De andere raadsleden hebben zich wel herkiesbaar gesteld. Dat zijn Steffe Bak (3), Arie Noomen (4). Harry den Arend (8) en Janie Meulblok (11).

De positie van zittend raadslid Meulblok is opvallend laag.

“Ik ben teleurgesteld”, zo reageert de Lisserbroekse op haar lage notering.

“Het CDA wil vernieuwing en verjonging. Ik heb alleen sterk het gevoel dat dit bij de vrouwelijke kandidaten wel is doorgevoerd en bij de mannen niet.” Volgens Janie Meulblok is er van verjonging bij de mannelijke CDA-kandidaten nauwelijks sprake.

Oudgedienden als Ed Koster, Steffe Bak en Rob Jansen nemen opnieuw hoge posities in.

Tussen de zittende raadsleden staan de huidige fractieassistenten Anneke van der Helm (5) en Fred van der Kwast (7).

Nog voor Janie Meulblok staan de nieuwkomers Marion ten Velden (9) en Freek Clabbers (10). De CDA-leden bepalen eind november de definitieve volgorde van de lijst.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie