Aanpak foutparkeerders winkelcentrum Floriande

27 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Politieagenten hebben maandag 26 oktober op het Aalburgplein, Doeverenplein en in de Dussenstraat in Floriande parkeercontroles uitgevoerd. Aanleiding voor de controles zijn de terugkerende parkeeroverlast en gevaarlijke verkeerssituaties bij de scholen waarover regelmatig werd geklaagd. De controles zijn vorige week aangekondigd onder het motto: ‘Buiten de vakken parkeren is een boete riskeren’.

Agenten hebben samen met gemeentelijke handhavers flyers uitgedeeld met daarop informatie omtrent de actie. De actie werd door de ouders en andere weggebruikers goed ontvangen en aangemoedigd. Veel ouders waren van de actie op de hoogte en gebruikten veelal de parkeerplaatsen van het Almkerkplein en Drongelenplein.

Er werden in de ochtend twee bekeuringen uitgedeeld voor het onrechtmatig parkeren op een invalidenparkeerplaats. ’s Middags zijn zes bekeuringen uitgedeeld voor dubbel parkeren en parkeren buiten de vakken terwijl er genoeg vrije parkeerplekken voorhanden waren. De politie adviseert hiervan gebruik te maken. Er zal de komende maanden regelmatig worden gecontroleerd en er wordt bij parkeerovertredingen direct bekeurd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie