VVD-leider Henk Kuipers: maak mobiliteit tot inzet van de komende verkiezingen

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De mobiliteit in Haarlemmermeer kan heel goed tot inzet van de verkiezingen worden gemaakt. Dat vindt VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers. Komende maandagavond 2 november houdt de VVD een politiek café over mobiliteit, het verkeerscirculatieplan voor Hoofddorp-centrum (VCP) en andere verkeerssituaties. De aanvang in De Beurs in Hoofddorp is 20 uur en de toegang is vrij. Het Zuid-Hollandse VVD-Statenlid Ronald Waterman is gastspreker. Hij bepleit de noodzaak van een goede infrastructuur in de polder.

Kort voor de herfstvakantie presenteerde verkeerswethouder Herman Tuning de langverwachte nota mobiliteit. Daarin staat dat de mensen meer de fiets en het openbaar vervoer moet pakken en minder de auto. Henk Kuipers: “Ik vraag me werkelijk af of dit de oplossing is. De wethouder wil dat iedereen van Nieuw-Vennep naar Hoofddorp voortaan op de fiets gaat, maar dat gaat niet gebeuren. Verder staat het openbaar vervoer ook voor zes jaar vast. Daar kunnen we dus niet zoveel aan veranderen..”

Los hiervan vindt de VVD’er dat de nota wel erg laat is uitgebracht. “Volgend jaar zit er al een nieuw college met een andere wethouder voor verkeer. Die wil misschien heel andere accenten leggen.”

CDA-fractievoorzitter Ed Koster is heel wat positiever. Volgens hem heeft de wethouder de verleiding kunnen weerstaan om er ‘rabiaat GroenLinks-verhaal’ van te maken. “Het is geen autootje pesten geworden, maar de keuzemogelijkheden voor de reiziger vergroten om voor het openbaar vervoer of de bus te kiezen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie