Lodewijk de Waal opent Beursvloer

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De Beursvloer is een beproefd concept om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) te bevorderen. Het is een dynamisch evenement waarbij maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar ontmoeten in een informele setting, met elkaar in gesprek gaan en kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Vijfde evenement gepresenteerd door sportverslaggever Andy Houtkamp HOOFDDORP - Lodewijk de Waal (voorzitter Humanitas) opent op 6 november samen met wethouder Arthur van Dijk de beursvloer Haarlemmermeer.

De Beursvloer brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Bedrijven en organisaties bedenken voorafgaand aan de beurs wat zij voor elkaar kunnen betekenen, want wisselwerking is een belangrijk element. Wat de één overheeft of wil bieden, is voor de ander zeer gewenst. Zo ontstaan samenwerkingsverbanden die voor beide partijen winst opleveren. Het doel is om matches te maken tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Veel matches, goede matches, onverwachte matches. Deze matches hebben betrekking op menskracht, advies, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit.

Maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties worden uitgedaagd om hun vraag niet te vertalen in een verzoek om geld. Vaak zijn andere, betere, meer voor de hand liggende en goedkopere oplossingen mogelijk waar geen geld aan te pas komt. Een maatschappelijke organisatie heeft als voorbeeld misschien meer aan een accountant die eens over de schouder van een penningmeester meekijkt hoe een begroting sluitend te maken is, dan aan een fonds dat de financiële gaten telkens dekt.

Na de beursvloer wordt de Meerlanden Award uitgereikt. De Meerlanden award is een waardering voor het bedrijf met de meest inspirerende en/of innovatieve match op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. Aan de hand van de gemaakte matches bepaalt een jury, bestaande uit de hoekmannen, notaris Tasseron en Andy Houtkamp, welk bedrijf de Meerlanden award een jaar lang in zijn bezit mag hebben.De Meerlanden award is een bronzen beeld, gemaakt door de Haarlemmermeerse kunstenares Betty Nieuwenweg.

Het programma begint om 15.30 uur met een openingswoord door Lodewijk de Waal. Om 15.45 uur start een korte impressie van een match uit 2008. Om 16 uur opening van de Beursvloer door wethouder Arthur van Dijk en Lodewijk de Waal. Om 16.10 start Beursvloer gepresenteerd door sportverslaggever Andy Houtkamp. Om 18 uur sluiten de Beurs en bekendmaking matches. Daarna uitreiking van de Meerlanden Award door de heer R. van Duiven, winnaar 2008 en de heer Ger de Jong, directeur de Meerlanden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie