‘Betere afspraken maken over overlast jongerenfoyer’

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente wil een nieuwe overeenkomst sluiten met de gebruikers van het zogeheten jongerenfoyer in de wijk Floriande-Sportdorp, waarin nog duidelijker wordt vastgelegd dat de gebruikers verantwoordelijk zijn voor de leefbaarheid in de omgeving. Dat staat in een voorstel van het college van burgemeester en wethouders, dat vanavond in de gemeenteraad aan de orde komt.

Omwonenden van het project klagen al jaren steen en been over overlast. Vandalisme, drugshandel en geluidsoverlast worden daarbij steeds genoemd. Sommige omwonenden vinden de situatie onhoudbaar, zo hebben ze de gemeenteraad laten weten. Ze willen dat het project naar een andere plek verhuist. Het jongerenfoyer aan de Baron de Coubertinlaan is sinds 2005 in gebruik. Vanaf het begin komt het project negatief in het nieuws. Vorig jaar is het foyer omgevormd tot een begeleid-wonenproject voor probleemjongeren in de leeftijd van 15 tot 35 jaar. Er zijn ongeveer veertig bewoners. De bovenste verdiepingen zijn in gebruik bij het Leger des Heils, de onderste bij het RIBW, het Regionaal Instituut Begeleid Wonen.

In de gemeenteraad werd voor de zomer meermalen aangedrongen op maatregelen tegen de overlast. Burgemeester Theo Weterings zei daarop dit in de evaluatie mee te nemen. In deze evaluatie staat nu dat een meerderheid van de omwonenden vindt dat de overlast is afgenomen sinds de toezicht ter plaatse verscherpt is. B en W willen het jongerenfoyer op de huidige plek handhaven.

MeerTelevisie

MeerTelevisie zendt donderdag 29 oktober vanuit het raadhuis naast het tweewekelijkse vragenuur van de gemeenteraad vanaf 20.30 uur de raadssessie over "Jongeren Foyer" uit.

MeerTelevisie is te ontvangen op de analoge kabel van Ziggo via kanaal S12++ of 240MHz.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie