Rieneke van Nunen levert veel jeugdige sterren af

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Inmiddels is het tweede seizoen van de theaterschool van start gegaan. Op dinsdag en woensdag geeft Rieneke in Floriande musical en theater lessen. Dat bleek enorm aan te slaan, vooral onder de jeugd vulde de lessen zich enorm snel. “Maar ik geef ook les aan volwassenen”, vertelt Rieneke verder. “Op zaterdagochtend is er een speciale talentenklas. Het is een groep voor alle leeftijden die net iets verder willen gaan met zingen, dansen en acteren. Een aantal van hen is al heel succesvol, de anderen zijn hard op weg. En ze zijn ook nog eens reuze fanatiek.”

Theaterschool geeft jonge kinderen zelfvertrouwen HOOFDDORP - Jessie heeft een rol in Joseph, the musical. Fauve speelt in een Sinterklaasserie bij Nickelodeon. Bart was figurant in Kruistocht in Spijkerbroek. Het zijn slechts een paar voorbeelden van wat leerlingen van de theaterschool van Rieneke kunnen bereiken. “Maar het belangrijkste is dat ze er zelf lol in hebben”, stelt Rieneke. “Gezien hun blije gezichten hoef je daar niet aan te twijfelen. Plezier hebben ze echt allemaal.”

De leerlingen van Rieneke leren met deze lessen ook nog wat anders. Ze leren makkelijker te bewegen en zichzelf te presenteren. Daar krijg je zelfvertrouwen van. Jessie (11), bijvoorbeeld, was in het begin zeker niet zo dapper. Nu speelt ze mee in de musical Joseph and The Amazing Technicolor Dreamcoat. Na een uitverkochte tour door heel Nederland staat de hitmusical nu exclusief in het Beatrix Theater Utrecht. Het is dé hit van het theaterseizoen. Jessie vertelt: “Natuurlijk was het in het begin allemaal best wel eng. Maar voor ik bij Rieneke kwam was ik echt bang om dingen verkeerd te doen.”

De andere dames van de groep hebben dat iets minder. “Ik vind het gewoon leuk om te laten zien wat ik kan”, vertelt Femke (11). Nicole (10) en Veerle (12) zijn het met haar eens. “Als we naar een musical gaan dan hebben we allemaal wel het idee dat het heel leuk moet zijn om zo professioneel bezig te zijn. Dat willen wij dus ook.”

Voor Rieneke is het beslist leuk om te werken met zo’n talentvolle groep. “Geweldig”, beaamt Rieneke, “maar het is beslist niet ‘lang leve de lol’. Ze moeten echt hard werken en tegen mijn commentaar kunnen. En ik ben zeker streng. Als ik zeg dat er iemand niet zuiver zingt is dat niet vervelend bedoeld, maar een leuke opmerking is het natuurlijk niet. Maar het belangrijk dat je je stem onder controle hebt zeker als je daarbij moet dansen en acteren. En als we een optreden hebben, of als ze mee gaan spelen in musicals of films, of een auditie moeten doen, dan hebben ze allemaal knikkende knieën en zijn ze zenuwachtig. Maar dat móet ook, het hoort er gewoon bij. Soms is er ook verdriet, als ze niet door een auditie heen komen. Maar ook dat hoort bij het theatervak. Ook al ben je nog zo jong.”

In de theaterschool is nog ruimte voor nieuwe leerlingen. “Jazeker”, besluit Rieneke. “En je hoeft geen ervaring of talent te hebben. Maar iedereen die van zingen, dansen en acteren houdt en dat altijd al eens heeft willen proberen kan bij mij terecht. Zowel kinderen als volwassenen.

Voor meer informatie: info@lpptheater.nl.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie