Politiebureau Nieuw-Vennep eerder dicht

30 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het politiebureau Nieuw-Vennep gaat voorlopig om 17 uur dicht. Politiemedewerkers worden na 17 uur ingezet voor het zogeheten 'donkere dagen offensief' en zijn op straat aanwezig.

De politie heeft daartoe besloten omdat de ervaring inmiddels heeft geleerd dat zodra de dagen korter worden en het langer donker is, het aantal overvallen toeneemt. Ook de gevallen van zakkenrollerij en berovingen stijgen in aantal.

De politie intensiveert haar surveillances en dit jaar zijn de agenten extra herkenbaar door de gele hesjes die zij dragen. De politie kan, ondanks alle extra inspanningen, de hulp van burgers goed gebruiken. Zij zijn de extra ogen en oren die hard nodig zijn in de strijd tegen de ‘donkere dagencriminaliteit’.

De politie informeert de komende weken actief de ondernemers van Haarlemmermeer, onder meer met folders. In de folder worden preventietips gegeven hoe een overval te voorkomen is. Daarnaast geeft de politie ook tips wat te doen, zodra ondernemers - ondanks genomen maatregelen- toch slachtoffer worden van een overval. Bij de folder wordt een signalementenkaart uitgereikt. Eventuele voertuigen, vluchtrichtingen en uiterlijk van overvallers kunnen hiermee eenvoudig worden vastgelegd en doorgegeven worden aan de politie.

De maatregelen staan mede in het licht van de recente reeks aan (gewapende) overvallen op hotels, winkels en horecavoorzieningen. Vrijdagmiddag was de (voorlopig) laatste bij Claus Event Center aan de Bosweg ten westen van Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie