Volledig bestuur MeerWaarde stapt op

5 november 2009 om 00:00 Nieuws

Volgens Deetman, aangetrokken om de bestuurlijke impasse te doorbreken, heeft hij het huidig bestuur de keus gegeven: of zo verder gaan en veel energie steken in het verbeteren van de onderlinge relaties, of terugtrekken en een nieuwe start maken. Het huidige bestuur koos voor dat laatste om, in de woorden van voorzitter Roel de Jong te spreken, ‘het bestuur het beste voor ogen heeft met MeerWaarde’. “Als dan opstappen het beste is voor deze organisatie, dan stappen we op.”

Deetman: ‘Welzijnsorganisatie moet los van gemeente’ HOOFDDORP - Het voltallig bestuur van MeerWaarde trekt zich terug. Zij maakt daarmee ruimte voor een nieuw bestuur dat de welzijnsorganisatie verder moet omvormen tot een zelfstandig operende organisatie, los van de gemeente. Dat heeft de heer Deetman dinsdagavond bekend gemaakt tijdens een persconferentie in het gebouw van MeerWaarde.

Wanneer er een nieuw bestuur is en wie zitting heeft in dat nieuwe bestuur kon Deetman dinsdagavond nog niet zeggen. Wel dat hij al oriënterende gesprekken heeft gevoerd. Deetman legt de twee namen voor aan het college om zodoende te polsen of het tweetal kan rekenen op het vertrouwen van B en W. “Het is voor het hele proces wel zo handig indien er sprake is van een basis van vertrouwen”, aldus de bemiddelaar. “We moeten zien te voorkomen dat zich over een jaar een soortgelijke situatie voordoet.”

De twee nieuwe bestuurders moeten zelf op zoek naar medebestuurders en gezamenlijk moeten ze MeerWaarde organisatorisch en juridisch verder omvormen tot een organisatie die, los van de gemeente, de welzijnsmarkt kan opgaan.

Over de oorzaken van de crisis kon Deetman kort zijn. Gebrek aan goede, regelmatige communicatie tussen bestuur en directie enerzijds en OR en managementteam anderzijds. Daardoor raakten verhoudingen verziekt.

Woordvoerders van OR en team van managers lieten tijdens de persconferentie weten ook te kiezen voor ‘de snelle oplossing’ dus afscheid nemen van het huidig bestuur.

Uit een reactie van bestuursvoorzitter Roel de Jong bleek nog dat het verzelfstandigingsproces één van de doelstellingen was van bestuur en directie (in dit geval Ben Ottens). De gemeente was minder toeschietelijk. “Het dossier werd keer op keer naar voren geschoven. Het verliep bijzonder stroperig.”

Deetman tot slot: “Ik ben van mening dat een welzijnsorganisatie compleet los moet staan van een gemeente en niet overgeleverd moet zijn aan de grillen van de politiek.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie