SVOW mist echte wil om te winnen

12 november 2009 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

WETERINGBRUG - Vijf minuten voor tijd scoorde Thijs van der Meer 4-3 tussen de benen van de keeper door. Na een 2-1 ruststand en een 2-3 achterstand leken de drie punten toch in Weteringbrug te blijven. Twee minuten later ging de bal op de stip nadat Timothy Wesselius aan de noodrem had moeten trekken in zijn eigen strafschopgebied. Langs de lijn baalde de geblesseerd toekijkende doelman Herman van Eekeres nog het meest van het onnodige puntenverlies.

“Onvoorstelbaar, als je vijf minuten voor tijd nog de 4-3 maakt dan mag je dat nooit meer uit handen geven. Maar het was zo slap allemaal. We liepen veel te ver achteruit en dat speelde de tegenstander helemaal in de kaart. Als we hadden gewonnen, dan waren het gestolen punten geweest. Maar om bovenin mee te doen hadden we die punten wel nodig.” Ook Peter Kling kon weinig enthousiasme opbrengen voor de prestatie van zijn ploeg. “Eerst scoorden we veel te weinig, vandaag maken we er vier. Maar de laatste wedstrijden krijgen we veel teveel doelpunten tegen. Ik mis vooralsnog de wil om te winnen bij teveel spelers. Het is veel te vrijblijvend, ik wil strijd zien. Daar moet nog een hoop aan worden verbeterd.” De wedstrijd werd op natuurgras gespeeld, het veld lag er prima bij. Het eerste kwart van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig voor beide doelen. In de 25e minuut kwamen de gasten goed door over de linkerflank. Uit de voorzet kon tamelijk eenvoudig worden gescoord: 0-1. Drie minuten later nam Thijs van der Meer een voorzet van Antonio Serafino prompt op zijn hoofd: 1-1. Een minuut later zwijnde Freek van Tol toen de bal naast hem tegen de paal belandde en in de 34e minuut werd ten onrechte een doelpunt van Jan Joost Oudshoorn afgekeurd. Antonio Serafino zou hands hebben gemaakt. Timothy Wesselius maakte er uit een directe vrije trap alsnog 2-1 van en kort daarna verzuimden Thijs en Maarten van der Meer de 3-1 uit te spelen. Ruststand 2-1. Meteen na rust was Maarten van der Meer te gehaast in de afwerking, de 3-1 bleef opnieuw uit en de 2-2 was een logisch gevolg, althans wanneer de oude voetbalwetten erop worden nageslagen. In tweede instantie kon de bal geheel vrij worden ingekopt. Na een paar goede reddingen van Freek van Tol werd het in de 70e minuut tot overmaat van ramp ook nog 2-3. “LVV Football Factory heeft een aantal heel leuke voetballers,” karakteriseerde Peter Kling de tegenstander. SVOW heeft dat zeker ook, maar het grote verschil met vorig seizoen lijkt dat SVOW in deze fase van de competitie nog niet als team speelt. Toch werd het in de 75e minuut 3-3 na een slim passje van Antonio Serafino op Maarten van der Meer die de uitgelopen keeper eenvoudig kon verschalken. Tien minuten later leek Thijs van der Meer de wedstrijd te beslissen (4-3) maar SVOW liep na de vierde treffer teveel achteruit, speelde daarmee de tegenstander in de kaart en kreeg vanaf de stip de 4-4 om de oren. ‘Dat kan beter’ zou Henk Gemser zeggen.