van zichzelf verliezend HYS

12 november 2009 om 00:00 Nieuws

zondagvoetbal

VIJFHUIZEN - “Ik vind dat wij het goed hebben gedaan,” constateerde Stephan Spruijt tevreden. “De eerste twintig minuten hadden we weinig in te brengen, in die fase had HYS moeten toeslaan. Na het moment met die vrije trap waaruit het 1-0 werd zijn wij blijven voetballen en liepen bij HYS de frustraties op. Wij konden er niets aan doen dat de scheidsrechter daar tegen optrad.”

Zo was het maar net. HYS startte sterk en creëerde een paar mogelijkheden en DSOV hielp af en toe een handje mee door geheel tegen de zin van Stephan Spruijt veel teveel risico te nemen in de eigen achterhoede. Vooral Emiel Boon maakte een aantal verkeerde keuzes. Dat leverde uiteindelijk niets op voor HYS en bij de eerste goede aanval van de thuisploeg startte Kasper Faas op het randje van buitenspel. De grensrechter twijfelde, er werd doorgespeeld en de aanval leverde niets op. Maar omdat er binnen gehoorsafstand van scheidsrechter Sprengers werd geageerd op het uitblijven van een fluitsignaal, kreeg DSOV op de rand van het strafschopgebied een vrije trap. Wegens aanmerkingen op de leiding, meestal een indirecte vrije trap. Het geharrewar duurde nog enige tijd, mogelijk dat de vrije trap ook daarom direct genomen mocht worden. Scheidsrechter Sprengers stak géén arm in de lucht. Remco Meerstra zag dat en schoot de bal in de bovenhoek. De keeper deed geen moeite, overtuigd als hij was dat de vrije trap indirect genomen had moeten worden. De scheidsrechter wees naar het midden en de boot was aan. Na een halfuur spelen zette Remco Meerstra Jevon van Dijk in vrije positie: 2-0. Even later werd Emiel Boon het slachtoffer van een stevige overtreding. Weer commotie bij HYS en daarom besloot de scheidsrechter tot een afkoelingsperiode. Vijf minuten na de hervatting scoorde HYS in twee instanties 2-1. DSOV liet na om 3-1 te scoren voor rust zodat een hete tweede helft gewaarborgd leek. HYS werd echter niet meer zo sterk als in de eerste fase voor rust en in de 60e minuut legde Thierry de Bie de bal op het hoofd van Remco Meerstra die samen met nog drie DSOV-ers vrij stond bij de tweede paal: 3-1. Nadat een dot van een kans werd gemist door Jevon van Dijk, kreeg HYS een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het commentaar was niet van de lucht en na ruim een minuut oponthoud voor de vrije trap kon worden genomen, floot de scheidsrechter voor een vrije trap tégen HYS. Weg kans. Weer twee minuten later ontstond er een volgende klachtenregen vanuit het team van HYS en dus werd de wedstrijd voor de tweede keer stilgelegd. Gelukkig overwon toch het gezond verstand en werd de wedstrijd uitgespeeld. Jevon van Dijk bepaalde de eindstand op aangeven van Niek Knibbe op 4-1.