Wethouder Horn: onwaarheden over MeerWaarde schaden welzijnswerk

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Oud-directeur Ben Ottens en het stichtingsbestuur hebben in diverse perspublicaties onwaarheden verkondigd over de situatie bij welzijnsorganisatie MeerWaarde. Dat zei wethouder Tom Horn (PvdA) afgelopen maandag tijdens een persbijeenkomst. “Het beeld moet worden rechtgezet, want die onwaarheden schaden de gemeente en het welzijnswerk.”

De wethouder en enkele van zijn ambtenaren namen ruim een uur de tijd om aan te tonen dat Ottens en het stichtingsbestuur de plank wat hen betreft behoorlijk misslaan. Daarbij maakte Tom Horn er geen geheim van dat hij zich behoorlijk had gestoord aan enkele artikelen over de welzijnsorganisatie.

Zo bestreed de welzijnswethouder de bewering van Ottens en het bestuur dat er geen sprake was van financiële problemen. “Er was al enkele jaren een negatieve trend waar te nemen. De situatie is wel degelijk ernstig. Met het bestuur is ook een plan van aanpak afgesproken om dat om te buigen.”

Horn zei het ook niet eens te zijn met de conclusie van bemiddelaar Wim Deetman dat MeerWaarde over voldoende reserves beschikte. “Een deel daarvan waren bestemmingsreserves. Die mag je nooit bij de algemene reserves optellen. Deetman heeft dat abusievelijk wel gedaan.”

De PvdA-wethouder ontkent verder dat MeerWaarde sinds september vorig jaar elke maand een financiële rapportage naar de gemeente heeft gestuurd. “Dat is pertinent onjuist. We hebben die rapportages nooit ontvangen.” Volgens Horn is voor 19 februari dit jaar ook nooit gemeld dat het boekjaar 2008 op een verlies zou uitdraaien.

Tom Horn noemt het voorts onjuist dat Ottens heeft gezegd dat hij telkens met andere ambtenaren te maken had, die bovendien nog eens incompetent waren. “Die kritiek is wel erg makkelijk als er kritische vragen worden gesteld.” Volgens hem hadden het bestuur van MeerWaarde en directeur Ottens slechts met twee mensen bij de gemeente te maken: met hem als wethouder en een lid van de directie.

De wethouder bestrijdt tot slot met klem dat de gemeente de verzelfstandiging van MeerWaarde heeft willen tegenhouden. “We hebben steeds gezegd dat er pas van een zelfstandige organisatie sprake kan zijn als de boel op orde was. Dat was nog niet het geval.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie