‘Communicatie moet beter’

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De verstandhouding tussen de gemeente en de grote gesubsidieerde organisaties is de laatste twee jaar behoorlijk onder druk komen staan. Na het politieke rumoer over de bezuinigingsplannen van schouwburg De Meerse en de vermeende tekorten van stichting MeerWaarde, heeft de derde grote instelling zich rechtstreeks bij de gemeenteraad gemeld. In een brief roept directeur Suzanne Leclair-Noteborn van Pier K de raadsfracties op om voor de komende jaren het subsidiebedrag fors te verhogen.

“Het is hoogst ongebruikelijk dat een directie van een grote gesubsidieerde organisatie zich rechtstreeks tot de raad wendt voor extra geld”, zegt de fractievoorzitter van de lokale politieke partij HAP, Marjolein Steffens-van de Water. “Gebruikelijk is dat deze organisaties met het college van B en W afspraken maken over de diensten die zij leveren en de subsidiebedragen die daar tegenover staan. Het college vertaalt deze afspraken in de Meerjarenbegroting en de gemeenteraad verstrekt vervolgens de kredieten.”

Het heeft Steffens verbaasd dat op de dag dat de Meerjarenbegroting in de gemeenteraad werd behandeld er een brief van Pier K binnenkwam met een verzoek voor een forse extra subsidie. “Het gaat in totaal om bijna twee miljoen euro. Daarvan wordt een behoorlijk bedrag gevraagd voor personele uitbreiding op het moment dat Pier K zijn intrek neemt in het nieuwe Cultuurgebouw. De HAP is hier erg verbaasd over, want het college heeft steeds verteld dat het samenvoegen van vier grote organisaties in dit gebouw juist synergievoordelen moet opleveren, onder meer in lagere personeelskosten. Als Pier K nu al met dit verzoek komt, kunnen we soortgelijke brieven van de bibliotheek, theater De Meerse en het Poppodium verwachten”, aldus Steffens.

De HAP stelt vast dat er opnieuw een communicatieprobleem is. De fractie vindt dat het college dat moet verbeteren om te voorkomen dat hardwerkende vrijwilligers gefrustreerd afhaken. “Het college zal echter beter zijn best moeten doen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie