Cheque voor Stichting Leergeld

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

Een organisatie die er onder meer voor zorgt dat kinderen uit gezinnen die niet zo veel te besteden hebben toch naar een sportclub of muziekschool kunnen gaan. Afgelopen week werd aan Marjon Hansen en Gea den Ouden van Stichting Leergeld Haarlemmermeer een fraaie cheque overhandigd van maar liefst 5.000 euro. Bijeengebracht door de wandelaars en de sponsors van de tocht.

Opbrengst MeerWandelen 5.000 euro HOOFDDORP - Al twee jaar wordt door de Lions club Haarlemmermeer, samen met Hoofddorpse Courant en Wandelsportvereniging Steeds Voorwaarts Hoofddorp, onder de naam MeerWandelen een wandeltocht voor het goede doel georganiseerd. Dit jaar was gekozen voor Stichting Leergeld.

Lion Jos Koeckhoven gaf in zijn speech aan dat het succes van MeerWandelen dit jaar ruimschoots werd overtroffen ten aanzien van het vorig jaar. Met dank aan alle sponsors en de meer dan 700 wandelaars. Hij vertelde trots dat dit doel een warm onthaal heeft gekregen bij iedereen. Marion Hansen bedankte op haar beurt de Lionsclub voor de zeer loyale steun.

Zij benadrukte nog eens dat Leergeld in een duidelijke behoefte voorziet. Tot dusverre hebben zij in 2009 meer dan 400 kinderen van 4-18 jaar kunnen helpen met een bijdrage tot een maximum van 300 euro per persoon. Met enkele voorbeelden werd treffend aangegeven in welke noden wordt voorzien. In de vorm van suppletie voor schoolgeld of een fiets om naar school te gaan of lessen voor een sportschool. Marjon Hansen benadrukte nog dat Leergeld wordt geleid door vrijwilligers die vierkant achter de doelstellingen staan. Een toevoeging die de Lions Club Haarlemmermeer zeer aanspreekt.

In zijn afsluitend woord verrastte Jos Koeckhoven de Stichting Leergeld overigens nog met de mededeling dat de Lions ook in 2010 de opbrengst van De MEERwandelingen bestemmen voor de kinderen van Leergeld. De editie van 2010 zal starten op De Olmenhorst, op 15 mei om precies te zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie