ChristenUnie en SGP weer samen de verkiezingen in

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De christelijke partijen ChristenUnie en SGP doen in maart weer met een gezamenlijke lijst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat hebben ze deze week laten weten. Vermoedelijk wordt huidig fractievoorzitter Arjo van Bezooijen (SGP) lijsttrekker.

De leden van de ChristenUnie en SGP hebben ermee ingestemd om te blijven samenwerken met elkaar. Dat betekent dat de twee partijen opnieuw uitkomen met één lijst. Op de lijst ontbreekt de naam van Hans Hekstra. Hij zal op eigen verzoek niet meer op een verkiesbare plaats staan.

Tijdens afzonderlijke ledenvergaderingen van ChristenUnie en SGP is er gesproken over de continuering van de samenwerking. Hieruit bleek dat de leden verder willen met elkaar. De kandidatenlijst is nog niet helemaal compleet. ChristenUnie-SGP hoopt hier binnenkort mee naar buiten te komen.

Zoals gezegd wil Hans Hekstra graag het stokje overdragen. “In de zestien jaar die ik bij de gemeenteraad betrokken ben geweest, heb ik een bijzondere tijd gehad. Met Gods hulp heb ik het ambt van gemeenteraadslid al die jaren met liefde vervuld waarbij ik telkens het belang van de burgers voor ogen heb gehad. Via de politiek is veel te bereiken, maar bepaalde dingen realiseren kost vaak veel tijd. Er zijn andere zaken in mijn leven gekomen die nu steeds meer mijn aandacht vragen. In de andere kandidaten zie ik veel talent om de boodschap van de Christen -Unie-SGP te brengen en te laten realiseren.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie