Overbos net niet naast HBOK

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

HOOFDDORP – “In de laatste twintig, vijfentwintig minuten waren wij veel sterker. Conditioneel waren wij beter dan HBOK en we creëerden genoeg kansen om aanspraak te mogen maken op een gelijkspel. Maar HBOK heeft een aantal spelers met een meerwaarde. Zij maakten het verschil, jammer genoeg werd het in de laatste minuut nog 2-4,” vatte Marc Schols samen.

Na de belangrijke overwinning tegen Zandvoort ontmoet Overbos drie topploegen uit de tweede klasse. Na HBOK volgen Castricum en Marken. Behaalde punten in deze drie wedstrijden kunnen worden beschouwd als bonuspunten. Kansloos hoeft Overbos zich niet te voelen, thuis tegen Marken werd per slot van rekening al gewonnen. In de openingsfase zocht Overbos tegen het hoger geklasseerde HBOK met overleg de aanval. Een eerste schot van René Veerman werd gestopt. De eerste echte aanval van de gasten leverde wel meteen de 0-1 op. Dennis Boelhouwer verloor zijn persoonlijk duel en de voorzet die volgde kwam loepzuiver op het hoofd van een vrijstaande aanvaller. Marco Brouwer was kansloos. Jaap de Groot kon kort daarop een vrije trap van Dave van Laar niet ombuigen tot de gelijkmaker. Doelman Marco Brouwer kwam met de schrik vrij na een halve redding en een rake rebound in de vijftiende minuut. De 0-2 werd afgekeurd wegens buitenspel. Na twintig minuten speelde Damian Baranowski een breedtebal in de voeten van een tegenstander. Marco Brouwer redde uitstekend. Ewoud Wortelboer raakte namens Overbos de buitenkant van de paal, René Veerman schoot na een goede pass van Dave van Laar naast. HBOK kon weer weer wat terugdoen, waarvoor Marco Brouwer zijn verdediging luidkeels ter verantwoording riep. Op slag van rust werd de gevaarlijkste man van HBOK weggestuurd, hij omspeelde Marco Brouwer en schoot vanuit een moeilijke hoek raak: 0-2. “Zij speelden met twee spitsen, creëerden misschien drie mogelijkheden en scoorden twee keer. Op het middenveld hadden zij steeds een mannetje over. Na rust wilde ik daarom een extra mannetje door laten schuiven, ook al hield dat een risico in met die snelle nummer tien van hun,” gaf Marc Schols de intenties van Overbos na rust weer. Het gevaar van de snelle counter werd binnen 34 seconden benadrukt: 0-3. Balletje diep, balletje breed en Marco Brouwer was kansloos. Daarna heeft Overbos er alles aan gedaan om terug in de wedstrijd te komen. Marc Schols noteerde veel gemiste kansen in zijn boekje, vooral voor Marc de Jonge. Dezelfde Marc de Jonge slaagde er in de 80e minuut alsnog in de 1-3 te scoren. Een diepe bal van Dennis Boelhouwer werd verlengd door invaller Dave van der Heijden waarna Marc de Jonge met een lob de uitgelopen doelman versloeg. Dat leidde tot paniek bij HBOK en daar profiteerde Marc de Jonge in de 83e minuut opnieuw van: 2-3. Overbos rook bloed en vooral over de linkerflank werd gezocht naar de gelijkmaker. Niet altijd volgens het door Marc Schols gewenste scenario, getuige zijn uitroep ‘Gooi die bal nou erin’. Marco Brouwer hield in de 90e minuut zijn ploeg nog en keer in de race met een goede redding, het wachten was op de gelijkmaker. Maar in de 94e minuut kon HBOK alsnog ontsnappen, de gevaarlijkste aanvaller bepaalde de eindstand op 2-4.