Lijsttrekker van TON wordt pas ‘na Sinterklaas’ bekend

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het is pas na 5 december bekend wie maart volgend jaar de kandidatenlijst van Trots op Nederland (TON) in Haarlemmermeer gaat trekken. Dat zegt kieskringvoorzitter Conny de Bree uit Hoofddorp.

Er is inmiddels wel een afdelingsbestuur van de Haarlemmermeerse Trots op Nederland in het leven geroepen. Dat bestuur wordt vrijdag 20 november gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in partycentrum De Wissel in Hoofddorp. Naast deze presentatie gaat landelijk partijleider Rita Verdonk er in discussie met met belangstellenden. Er is ook een gastspreker. De aanvang is 19 uur.

Behalve Conny de Bree maakt ook oud-verslaggever Lex Standhardt deel uit van het lokale TON-bestuur. Hij was enige jaren politiek verslaggever bij deze krant.

Conny de Bree, in het dagelijks leven tolk-vertaalster, is als kieskringvoorzitter de opvolger van Yolanda Bolleurs uit Badhoevedorp. Volgens De Bree is die afgehaakt, omdat zij het te druk heeft met haar werk bij postbedrijf TNT. Yolanda Bolleurs was ooit vertrouwelinge van Rita Verdonk en afdelingsvoorzitter van de VVD in Haarlemmermeer.

Ook De Bree komt oorspronkelijk uit de VVD. In 2006 stond zij nog bij de liberalen op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. De Hoofddorpse vindt haar overgang naar TON een logische stap. “Ik heb Rita altijd gevolgd, ook toen ze nog bij de VVD zat. Wat mij betreft heeft zij inmiddels overtuigend laten zien wat ze allemaal in haar mars heeft.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie