Zondagmiddagpodium

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - In het Zondagmiddagpodium van 22 november vertelt Harro Teeuw om 14 uur boeiende verhalen in samenwerking met pianiste Martha van Dijk in cultureel centrum De Olm, Olmenlaan 141 in Zwanenburg. Een voorstelling met Muzikale Verhalen van verteller Harro en pianiste Martha is altijd een belevenis. Gekleed in fraaie kostuums brengen ze verhalen ‘van vroeger’ en ‘van verre’ op meeslepende wijze tot leven.

Voor de pauze vertelt Harro heel toepasselijk een soort legende over een schone jonkvrouw opgesloten in een burcht, die belegerd wordt door een vijand. Als de nood het hoogst is, verschijnt er een mysterieuze ridder in een bootje, getrokken door zwanen, die haar bevrijdt. Maar wat is het geheim van de ‘zwanen’ridder? Na de pauze maken verteller en pianiste een muzikale reis naar de wonderlijke wereld van het verre oosten, waar de gastvrijheid van een arme broer en zus wordt beloond met een heel bijzonder geschenk. In deze vertelling verschijnt een andere vogel, de phoenix, een soort mythologische vuurvogel, die uit de as herrijst.

Het optreden duurt twee keer drie kwartier met een halfuur pauze. Kaarten zijn vanaf een halfuur vóór de voorstelling verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren - ook de Meertaxi - op vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur bij MeerWaarde, (023) 569 88 73.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie