Absurdistische cabaretvoorstelling

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In 2007 won Ronald Smink het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij kreeg zowel de jury- als de publieksprijs toegekend. De juryvoorzitter over Ronald Smink: “Hij heeft een out of the box denkwijze en schakelt gemakkelijk over van zin naar onzin.” Ronald heeft de dynamiek van een stand-upper met het avondvullende programma van een cabaretier. Met zijn eerste avondvullende programma ‘Bor Knok, Koffers vol absurdistisch materiaal’ staat hij op dinsdag 24 november om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Ronald ligt urenlang op bed. Hij komt namelijk uit Joure en daar is weinig te beleven. Dus staart hij urenlang naar het plafond en laat zijn gedachten de vrije loop. Dit levert koffers vol absurdistisch materiaal op die, in combinatie met fysieke gebaren en zijn Friese tongval, hem tot een intrigerend karakter op het podium maken.

De regie van ‘Bor Knok, Koffers vol absurdistisch materiaal’ is in handen van Wimie Wilhelm. Ronald maakt deel uit van de Comedy Explosion van het Comedy Theater in Amsterdam. De Pers over Ronald: “Hij trakteerde het publiek op een spervuur aan grappen, gebracht met een brille waaraan menig ‘gearriveerd’ kleinkunstenaar een puntje kan zuigen. Met een geestige motoriek uit het benige lijf waaruit de grappen als haarballen opkwamen en de lenige expressie op een voor cabaret geschapen gezicht.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie