Realistisch familiedrama ‘Alles Stroomt’ in Het Oude Raadhuis

26 november 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Een moeder en zoon die altijd samen zijn geweest, bereiken een belangrijk punt in hun leven waarop ze beiden een andere kant op gaan. Het scenario voor ‘Alles Stroomt’ ligt in handen van Marieke van der Pol, die tevens verantwoordelijk was voor het scenario van ‘De Tweeling’ en ‘Bride Flight’. ‘Alles Stroomt’ is op zondag 6 december om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

Damiaan (Wieger Windhorst) is geslaagd voor zijn eindexamen en verlaat zijn ouderlijk huis om op kamers te gaan. Zijn moeder (Anneke Blok), die hem na de dood van haar man alleen heeft opgevoed, komt een nieuwe liefde tegen.

Als zij bij hem op zijn woonboot gaat wonen, verandert alles. Ze kan niet goed overweg met zijn kinderen en hun moeder.

Intussen wordt Damiaan verliefd op een meisje, hij vindt een baantje en wil naar de kunstacademie. Wanneer het meisje een tijdje op reis gaat en een andere jongen ontmoet, besluit Damiaan zijn moeder weer op te zoeken. Ze gaan een weekendje weg, maar is dit wel zo’n goed idee nadat ze elkaar een tijd niet hebben gesproken?

Met: Anneke Blok, Wieger Windhorst, Manuel Broekman, Lidewij Mahler e.a. ‘Alles Stroomt’ won op het Nederlands Film Festival de publieksprijs voor de beste film.

De Volkskrant: “Sugawara (…) vangt de band tussen moeder en zoon – hoe ver ze ook uit elkaar gedreven lijken – prachtig door hun gedrag of gebaren te spiegelen. Zonder dat het een voorspelbaar, opvallend trucje wordt.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie