60-jarige speeltuinvereniging

26 november 2009 om 00:00 Nieuws

NIEUWEBRUG - Een gezellig clubhuis en plannen voor veel nieuwe activiteiten die het bestuur met ondersteuning van MeerWaarde wil verwezenlijken. Maar toch pakken donkere wolken zich samen boven speeltuinvereniging De Nieuwe Brug aan de Vijfhuizerdijk. “Er moet nieuw bloed komen.”

Afgelopen augustus bestond de speeltuinvereniging liefst 60 jaar. Vanwege hartje vakantie én gebrek aan vrijwilligers is het jubileum niet gevierd vertellen voorzitter Gré ter Horst en secretaris Nico Oudshoorn boven een kop dampende koffie in het nostalgisch aandoend clubhuis dat ooit de huiskamer van Nieuwebrug was. “Toen telde de speeltuinvereniging wel vierhonderd leden. Onder aan de dijk ligt een prachtige speeltuin waar ieder kind kan komen ravotten, maar je ziet ze niet. Het lijkt wel of de mensen in de omgeving niet eens van het bestaan afweten”, verzucht het tweetal dat met hart en ziel knokt voor de vereniging.

De judoclub op donderdag direct na schooltijd doet het goed. De clinic die judoleraar Erik Kops in het kader van Haarlemmermeer Sportpas op de beide basisscholen van Vijfhuizen heeft gehouden leverde de nodige nieuwe en enthousiaste leden op. Het wedstrijdelement staat op een laag pitje. Kleuters en oudere kinderen krijgen de nodige vaardigheden aangeleerd en ontwikkelen spelenderwijs hun motoriek. Waar de een zijn agressie verliest, overwint de ander juist zijn verlegenheid.

Binnenkort kunnen kinderen er op woensdag de heupen los swingen met salsa en de populaire zumba en mogelijk gaat het pannenkoekenbakken op herhaling.

Ook de senioren worden niet vergeten. Er zijn vergevorderde plannen voor een inloopochtend voor ouderen die dan kunnen koffieleuten, praatje maken, kaartje leggen en zich vermaken met oud-hollandse spelen. “Plannen genoeg, maar helaas ontbreekt het aan mankracht en voldoende belangstelling”, ziet ook opbouwwerker Mieke Booy van MeerWaarde. “Het dreigt een groot probleem te worden. We zoeken vers bloed om de speeltuinvereniging nieuw leven in te blazen.”

Gré ter Horst weet alles over de speeltuinvereniging. Zij is bereikbaar onder (023) 525 14 65.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie