IJspret op Händelplein bij Winkelcentrum Getsewoud

26 november 2009 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De wijk Getsewoud en daarmee heel Nieuw-Vennep krijgt een tijdelijke ijsbaan. Van zaterdag 12 december tot en met zondag 3 januari kan er geschaatst worden op echt ijs op het Händelplein bij het winkelcentrum Getsewoud. De tijdelijke ijsbaan is een cadeautje van de gemeente Haarlemmermeer die een periode van tien jaar ontwikkelen van en bouwen aan drie Vinex-wijken (Getsewoud, Floriande en Stellinghof) niet ongemerkt voorbij wil laten gaan. Op de vraag hoe de wijkraad dit wilde vieren, volgde direct het antwoord: met een ijsbaan.

De tijdelijke ijsbaan wordt zaterdag 12 december om 10.30 uur officieel geopend. Een kerstkoor zorgt dan voor muziek en er zijn gratis oliebollen. De winkeliersvereniging zorgt voor warme chocolademelk en glühwein.

Sportservice Haarlemmermeer organiseert in samenwerking met het activiteitenteam van de wijkraad Getsewoud een groot ijsfestijn voor de basisscholen. Het feest is op 14, 15, 16, 17 en 18 december. De scholen hebben inmiddels een brief ontvangen om zich hiervoor in te schrijven.

Rondom de ijsbaan worden nog meer activiteiten georganiseerd. Zo presenteert dj Fred op zaterdagavond 12 december, vrijdag 18 december en zaterdag 2 januari het Disco on Ice. Op zaterdag 19 december is er tot 22 uur moonlightshoppen met kerstmuziek. De winkeliersvereniging plaatst enkele kramen rond de ijsbaan terwijl de kerstman een bezoek brengt in de arrenslee. De ijsbaan wordt bemand door vrijwilligers waardoor de entree slechts één euro p.p. kost. In dit kader is het activiteitenteam nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen. Opgeven kan via info@activiteitenteamgetsewoud (met vermelding van dagen/dagdelen dat men kan helpen).

In verband met de veiligheid mag er niet geschaatst worden op noren. Wel toegestaan zijn kunst- of ijshockeyschaatsen.

Wie geen schaatsen heeft, kan deze huren bij de ijsbaan. Kosten: 2,50 euro per dag (legitimatie verplicht).

Voor meer informatie, zoals de openingstijden, zie www.activiteitenteamgetsewoud.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie