‘We willen mensen aan het denken zetten’

3 december 2009 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - In het kader van de klimaatconferentie in Kopenhagen (7-19 december) en de manifestatie Beat The Heat Now op 12 december in de Jaarbeurs in Utrecht willen het Klimaatplatform Haarlemmermeer, de gemeente en het NMCH zoveel mogelijk mensen aan het denken zetten over hoe de klimaatverandering te stoppen is.

De afgelopen week werd daarom elf keer gratis in de Hoofddorpse bioscoop Cinema Boulevard de film The Age of Stupid vertoond. Voor het publiek werd de film acht keer vertoond, begeleid door een lid van het klimaatplatform of NMCH en een vertegenwoordiger van bijna alle politieke partijen. Overdag kon de film ook gratis geboekt worden door groepen. Hiervan is door drie middelbare scholen gebruik gemaakt. Deze film van 90 minuten geeft vanuit het jaar 2055 een terugblik door een wereldarchivaris op de consequenties van allerlei ontwikkelingen, die in 2009 niet werden gekeerd door een goed klimaatakkoord. Naar aanleiding van de film werd met de ongeveer 450 bezoekers en de politieke vertegenwoordigers over klimaat en klimaatverandering van gedachten gewisseld. Wie de film gemist heeft - de dvd kan nog via het klimaatplatform voor voorstellingen aan groepen opgevraagd worden.

Ter ondersteuning van de Klimaattop in Kopenhagen worden wereldwijd allerlei manifestaties gehouden. De Nederlandse manifestatie is op 12 december in Utrecht in de Jaarbeurshallen. De organisatoren van de klimaatcampagne in Haarlemmermeer proberen er alles aan te doen zoveel mogelijk ‘eigen’ inwoners naar die bijeenkomst te krijgen (zie www.beattheheatnow.nl). Een andere mogelijkheid is het ondertekenen van een klimaatafspraak en deze voor 12 december naar het NMCH opsturen (of hem op de website www.nmch.nl te tekenen). De Haarlemmermeerse delegatie naar de klimaatmanifestatie vertrekt zaterdag 12 december vanaf station Hoofddorp (met alle petities)om 15.15 uur. (Een exemplaar van de klimaatafspraak staat ook in deze krant.)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie