Team DIOS bedwingt VVC

10 december 2009 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

NIEUW-VENNEP – De openingswedstrijd van het seizoen tussen DIOS en VVC leverde al vlot doelpunten op met VVC als uiteindelijke winnaar (2-3). VVC reeg de ene overwinning aan de andere tot vorige week Geel Wit in Nieuw-Vennep met 1-6 de betovering verbrak. DIOS voetbalde moeizaam, opereerde niet als team en dat leidde tot het vertrek van trainer Rick van IJzendoorn. Het DIOS-bestuur vroeg aan Peter Roele om als interim-trainer om de boel weer aan de praat te krijgen. Van laagvlieger Zandvoort werd met 6-1 gewonnen, tegen koploper VVC zou moeten blijken wat die overwinning waard was.

Tot tien minuten voor aanvang zou de return van de Venneper derby op natuurgras worden gespeeld. Maar door de stevige regenval begonnen zich plassen te vormen op het hoofdveld van VVC dus werd uitgeweken naar kunstgras. DIOS speelt thuis altijd op kunstgras. Of het een voordeel was voor de gasten dat er moest worden uitgeweken naar kunstgras, valt lastig in te schatten. De eerste helft werd onder zeer moeilijke weersomstandigheden gespeeld. Behalve de regen waaide er ook een stevige bries met tussendoor fikse windstoten. De bal maakte de vreemdste capriolen. DIOS begon net als in de eerste wedstrijd sterk, VVC nam het initiatief op vergelijkbare wijze over. Veel kansen werden er niet gecreëerd, al vond Peter Roele dat zijn ploeg door VVC in het tweede deel van de eerste helft behoorlijk was weggespeeld. Maar de rust brak met 0-0 aan, dus beide teams zaten nog volop in de wedstrijd. Na rust verving Maarten van Amsterdam Nick Daalman bij DIOS. Toen ook Davy Schniedewind was vervangen door Raymond van Swieten stond er een heel aanvallend elftal in het veld namens DIOS. De gasten waren niet gekomen voor een punt, in het laatste kwart nam DIOS risico’s. Vlak voor die wissel weigerde Caesar Roubos de bal uit te spelen wegens een blessure bij Schniedewind. Remco Timmerman miste de kans, trainer Rory Roubos complimenteerde broer Caesar: “Gewoon doorgaan, winnen deze pot!” Peter Roele over de wissel even later: “Davy was een beetje op, hij moest Ruben Guda uit de wedstrijd houden en dat heeft hij prima gedaan.” Roele was ook zeer lovend over spits Menno Martens van VVC. “Je moet zien te voorkomen dat Martens één tegen één komt te staan, in die situaties scoort hij bijna altijd. In mijn ogen is hij de beste spits in deze afdeling.” Het wekte dan ook weinig verbazing dat Menno Martens in de 75e minuut de score opende namens de thuisploeg. Hij kwam één tegen één te staan op Fred Degenaars en wist Gert Jan de Boer in de verre hoek te kloppen. Op dat moment was de voorsprong voor VVC verdiend. Een minuut later was het echter alweer gelijk na een snelle DIOS-aanval. Maarten van Amsterdam gaf het slimme passje, Sander Lankester liet John de Meijere kansloos: 1-1. Geen van beide teams wilde genoegen nemen met een punt. In het laatste kwartier zochten Niels van Veen (DIOS) en Marco Tegelaar (VVC) nog het meest nadrukkelijk naar de winnende treffer. Die viel niet en Peter Roele kon leven met het resultaat. “We hebben als team gespeeld vandaag en we zijn terug gekomen na een achterstand. Dat is de winst die we de afgelopen weken hebben gepakt.”