Lily Nieuwenhuizen wint eerste Henny Huisman Award

10 december 2009 om 00:00 Nieuws

Lily Nieuwenhuizen ging naar de bijeenkomst onder het mom van ‘gezellig een uitreiking meemaken van de positiefste held van Nederland’. Het werd een avond met een grote verrassing. Want Henny Huisman, beschermheer van de stichting Nederland Positief (al weer vijf jaar actief) mocht voor het eerst de award waaraan zijn naam is verbonden, uitreiken aan de Nieuw-Vennepse.

Gezicht van Adamas Inloophuis blij verrast NIEUW-VENNEP - Een totaal verraste Lily Nieuwenhuizen, hét gezicht van het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep, is de winnaar geworden van de eerste Henny Huisman Award. Ze kreeg de prijs uitgereikt in het Fashion Hotel in Amsterdam tijdens de afrondende bijeenkomst voor de positiefste held van Nederland. Een week eerder werd Lily Nieuwenhuizen al benoemd tot Held van Noord-Hollandse held. Er waren twaalf finalisten.

“Dit had ik nooit verwacht”, was de eerste reactie van de beduusde Lily Nieuwenhuizen. Hier word ik toch wel een beetje verlegen van.” Eenmaal een beetje van de schrik bekomen, liet ze weten ‘bijzonder blij te zijn met deze prijs’. “Er gaat nu veel aandacht uit naar mij en naar het Adamas Inloophuis. Hopelijk gaat die aandacht nu ook uit naar al die andere Inloophuizen in Nederland waar zoveel vrijwilligers proberen mensen met kanker (of die kanker gehad hebben) weer op het goede spoor te zetten.”

Om er aan toe te voegen dat kanker uiteraard een vreselijke ziekte is. “Maar het blijft gaan over leven. En dat is waar inloophuizen je bij kunnen ondersteunen. Het leven blijven beleven. En blijven zoeken naar de kansen die daaruit ontstaan.”

Lily Nieuwenhuizen verzorgt de public relations bij het Adamas-Inloophuis en dat deed en doet ze volgens veel stemmers met heel veel liefde en zorg. Het Adamas Inloophuis is speciaal bestemd voor kanker- en ex-kankerpatiënten en hun naasten. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals diverse workshops. Er is tevens keus uit diverse creatieve activiteiten zoals schilderen maar bezoekers kunnen ook aan yoga doen. Het Adamas Inloophuis is er tevens voor therapeutische begeleiding. Lily Nieuwenhuizen kreeg enkele maanden al veel media-aandacht door de wedstrijd paalzitten in het centrum van Nieuw-Vennep. De opbrengst van die wedstrijd ging naar ‘haar’ inloophuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie