Nieuw honkbalcomplex komt tegenover Huis van de Sport

10 december 2009 om 00:00 Nieuws

Eerder dit jaar stemde de gemeenteraad in met verhuizing van het complex van honkbalvereniging Pioniers. Op de huidige plek van het stadion in het sportpark Toolenburg komt daardoor ruimte voor een wijk van 300 woningen. Pioniers krijgt in Park21 een hypermodern complex, dat voldoet aan internationale topsportmaatstaven. Overigens duurt het nog wel zo’n drieënhalf jaar voordat de verhuizing aan de orde is.

Rijk betaalt mee aan ontwikkeling van Park21 HOOFDDORP - Het nieuwe honkbalcomplex van Hoofddorp Pioniers komt in Park21 tegenover het Huis van de Sport te liggen. Dat staat in het voorlopige Startdocument Park21, dat wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening vorige week heeft gepresenteerd.

Park21 wordt een 1.000 hectare groot park tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Inwoners kunnen daar in de toekomst terecht voor ontspanning, sport en ontmoeting. De grote lijnen van het gebied zijn inmiddels getrokken, maar de precieze invulling moet nog gebeuren. Het college van B en W heeft besloten de ontwikkeling van Park21 in fasen uit te voeren. Wethouder Bezuijen verwacht dat de totale ontwikkeling vijftien tot twintig jaar gaat duren. Volgens hem is gefaseerde uitvoering ook om financiële reden verstandig.

Op financieel gebied is inmiddels een eerste succes geboekt. De rijksoverheid heeft de gemeente inmiddels toestemming gegeven 340 hectare van Park21 te verwerven. Bovendien mag daarvan 150 hectare worden ingericht. Er is enige haast geboden, want voor 2013 moeten hiervoor concrete plannen zijn. Hoeveel geld hiermee gemoeid is, is onbekend.

Belanghebbenden kunnen nog tot 1 februari volgend jaar hun mening geven over het Startdocument. De nieuwe gemeenteraad buigt zich daarna weer over de plannen. De verwachting is dat er eind volgend jaar knopen worden doorgehakt over de definitieve invulling van het gebied. Zoals bekend is één van de opties dat er in de plannen rekening wordt gehouden met de komst van de Olympische Spelen naar Nederland in 2028.

Wethouder Bezuijen benadrukte vorige week dat er ook uitvoerig zal worden overlegd met agrariërs over de plannen. Hij zei zelf voorstander te zijn van zogeheten stadslandbouw, landbouw in een stedelijke omgeving. De wethouder denkt daarbij aan boerderijen met educatie en zorg als taak.

Park21 dingt intussen nog altijd mee naar de publieksprijs van Mooi Nederland, een initiatief van het ministerie van VROM. Het project heeft steeds hoog gestaan op de lijst, maar is de laatste tijd wat afgezakt. Inwoners van Haarlemmermeer kunnen daar nog tot 1 januari 2010 wat aan doen door een stem uit te brengen via www.mooinederlandprijs.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie