Corner Kagia, goal Semper

17 december 2009 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

LISSERBROEK – “Positief blijven, dat geldt altijd,” verbeterde Jimmy Simons de stelling dat hij dat zijn spelers na het teleurstellende resultaat tegen Semper Altius als opdracht had meegegeven. “Ik heb ze gecomplimenteerd met een uitstekende tweede helft. We hebben er alles aan gedaan om een goed resultaat neer te zetten. De 1-2 ontstond na een ingestudeerde corner van ons. We hebben daarop getraind, als het goed wordt uitgevoerd dan komt Ruud Heuseveldt helemaal vrij op de zestien.”

Nu passeerde de bal de inkomende Heuseveldt, waardoor Semper Altius er razendsnel uit kon komen tegen het aanvallend opgestelde Kagia. In eerste instantie kon Bram Slootweg de counter nog neutraliseren maar de linkermiddenvelder van de gasten bleef in balbezit op de rand van het strafschopgebied. Een passeerbeweging en een geplaatst schot later stond er in de 47e minuut opeens 1-2 op het scorebord. En dat terwijl de wedstrijd tussen de nummer drie (Kagia) en de nummer twee zo goed was begonnen voor de thuisploeg. Vooraf was er sprake geweest van psychologische oorlogsvoering. De gasten hadden rode uitshirts meegenomen terwijl Kagia in oranje speelt. De scheidsrechter vond het goed, tenzij een van beide ploegen er bezwaar tegen had. Jimmy Simons zag in de laagstaande zon een extra handicap om goed onderscheid te kunnen maken, dus diende Semper Altius andere shirts aan te trekken. Dat ging niet zonder slag of stoot maar uiteindelijk verschenen de gasten in witte shirts. Kagia startte voortvarend. In de vierde minuut verzond de verdediging een lange bal, niet helemaal naar de zin van Jimmy Simons die nog riep: “Geduld!”. Maar de lange bal werd niet goed verwerkt, Dominique van der Burg stuurde Rutger Goudriaan weg en het was 1-0. Een tweede mogelijkheid voor Rutger Goudriaan werd door de keeper gepakt en in de 27e minuut miste Sander van der Burg het doel op centimeters na goed voorbereidend werk van Dominique van der Burg en Rutger Goudriaan. In de 35e minuut werd het tegen de verhouding in en zonder dat Semper Altius een uitgespeelde kans had kunnen creëren uit een vrije trap zomaar 1-1. In de rust leek er dan ook niets aan de hand, alleen moest Kagia de voordelige marge in het tweede bedrijf weer zien te herstellen. Daarvoor leek de eerste corner na rust een prima gelegenheid, alleen werd het doelpunt na de mislukte ingestudeerde corner aan de verkeerde kant van het veld gescoord. In het vervolg van de wedstrijd heeft Kagia er alles aan gedaan om de verdiende gelijkmaker te forceren. Mogelijkheden voor Rutger Goudriaan, Frank Eisinga en Kevin Robelus leverden echter niet het gewenste resultaat op. Semper Altius beperkte zich tot irritant tijdrekken en pogingen van afstand wanneer Sander van der Niet ver voor zijn doel stond. Alle wissels en een flink aantal blessurebehandelingen rechtvaardigden een ruime hoeveelheid toegevoegde speeltijd maar de scheidsrechter telde slechts vier minuten bij. Dat was weinig gelet op het temporiseren van de gasten gedurende de hele tweede helft. Kagia had de scheidsrechter niet mee. “Maar ook daar kunnen we van leren,” bleef Jimmy Simons positief, geheel in lijn met zijn eerdere advies aan zijn spelers.