‘Kruising Kruisweg-Van der Willigenlaan levensgevaarlijk’

17 december 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De kruising van de Kruisweg en de Burgemeester Van der Willigenlaan in het centrum van Hoofddorp is levensgevaarlijk voor fietsers. Dat zei PvdA-raadslid Wil Landzaat vorige week tijdens de vragensessie in de gemeenteraad.

Volgens het raadslid hebben fietsers ter plekke sinds de invoering van het verkeerscirculatieplan (VCP) voorrang, maar negeren automobilisten massaal de aanwezige haaientanden en gebodsborden. “Het is er regelmatig prijsschieten.”

Op het kruispunt moeten in de toekomst verkeerslichten komen om het verkeer in goede banen te leiden. Tot die tijd geldt dus een voorrangsregeling. Wil Landzaat vroeg het college om maatregelen om de fietsers beter te beschermen, bijvoorbeeld in de vorm van extra waarschuwingsborden. “Laten we de put niet dempen als het kalf verdronken is.”

Verkeerswethouder Herman Tuning gaf het ongeruste raadslid groot gelijk. “Er moet inderdaad snel iets gebeuren”, vond hij. De wethouder dacht aan het plaatsen van zogeheten knipperbollen of anders drempels om automobilisten erop attent te maken dat ze voorrang moeten verlenen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie