Elke kerstboom levert een lot op, en soms zelfs geld

7 januari 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Het wordt de komende dagen een ware inzamelrace van kerstbomen. Wijkraden, Activiteitenteams, De Meerlanden, de Hobbyclub, allerlei organisaties zijn zaterdag actief met het inzamelen van kerstbomen zonder kluit en zonder houten kruis.

Net als voorgaande jaren kunnen jongeren kans maken op een prijs in een loterij en op enkele plaatsen zelfs een centje extra verdienen door kerstbomen te verzamelen. Zaterdag 9 januari staan er namelijk op diverse locaties grote containers van De Meerlanden om de bomen in te doen. In Hoofddorp is dat bijvoorbeeld in Graan voor Visch waar tussen 13 en 15 uur de traditionele kerstbomeninzameling wordt gehouden bij De Nieuwe Silo. Het inzamelen is bestemd voor kinderen tot 15 jaar die wonen in de wijk. Voor elke ingeleverde boom krijgen de kinderen 50 eurocent en een lot. De loterij is om 15.30 uur in De Nieuwe Silo.

In de wijk Overbos kunnen kinderen tot 15 jaar tussen 10 en 15 uur kerstbomen inleveren bij De Ark en bij de Regenboogschool. Elke boom is goed voor één lot. De trekking van de prijzen is om 16 uur in het kerkcentrum.

In Hoofddorp-Oost kunnen van 13 tot 15 uur kerstbomen ingeleverd worden bij de Fanny Blankers Koenhal tegen een vergoeding van 50 eurocent per boom. Elk kind dat één of meer bomen inlevert ontvangt één lot. De uitslag wordt bekendgemaakt om 16.30 uur in de Wissel.

In Nieuw-Vennep organiseert onder andere Hobbyclub Linquenda in samenwerking met de wijkraad Linquenda een bomen-inzameling. De containers staan van 13 tot 15 uur bij de gymzalen in Linquenda. De jeugd krijgt voor elke boom een lootje, waarna om 15.15 uur in de gymzaal de prijsuitreiking plaatsvindt.

Ook het Activiteitenteam Getsewoud organiseert een kerstbomenactie. Er komen op zes locaties containers te staan. De inzamelactie is van 11 tot 14 uur, om 15 uur is er in de sporthal tussen het Zomerpark en Sandestein een voorstelling voor alle kinderen, gevolgd door de trekking van de winnende lootjes.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie