Van Groenigen (HAP) weer beste politicus volgens pers

21 januari 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - HAP-raadslid Peter van Groenigen is voor het derde achtereenvolgende jaar door de gezamenlijke politieke verslaggevers uitgeroepen tot Politicus van het Jaar. Hij was volgens de pers ook in 2007 en 2008 de beste. Van Groenigen vergaarde twaalf punten. Zijn partijgenoot en HAP-fractieleidster Marjolein Steffens-van de Water werd tweede met negen punten. VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers en wethouder Michel Bezuijen eindigden samen op de derde plaats met ieder zes punten.

De vier journalisten die regelmatig de raadsvergaderingen bezoeken, waren minder eensgezind dan andere jaren. Toch blijven ze het erover eens dat Peter van Groenigen veel kwaliteiten heeft als politicus. Het raadslid wordt onder meer geroemd om zijn vasthoudendheid en integriteit. Daarnaast staat de HAP’er al jaren bekend als uitstekend debater en wandelend geheugen. Van Groenigen ondervond afgelopen jaar dus vooral concurrentie van zijn fractievoorzitter Marjolein Steffens, die volgens het journaille stevige oppositie heeft gevoerd en het belang van de inwoners steeds goed naar voren heeft gebracht.

De twee politici van de HAP worden gevolgd door twee VVD’ers, Michel Bezuijen en Henk Kuipers. De eerste heeft als locoburgemeester in de eerste uren goed leiding gegeven aan de hulpverlening bij de Poldercrash. Fractieleider Kuipers heeft het volgens de pers al vier jaar voor het zeggen in de coalitie van VVD, PvdA en GroenLinks. Daarnaast is hij een goed debater die de aanval niet schuwt.

Na de vier beste politici volgen Henk van Steenis (SP, 5 punten), Ed Koster (CDA, 4), Jeroen Nobel (PvdA, 4), Herman Tuning (GroenLinks, 4), Julius Lindenbergh (De Betrouwbare Partij, 4), Denise Abbas (D66, 3), Tom Horn (PvdA, 2) en Ron Heimerikx (HAP, 1).

Op de foto Peter van Groenigen de wordt gefeliciteerd door Frits Verhagen, politiek verslaggever Hoofddorpse Courant. Dat was in 2009, dit jaar wint Van Groenigen dus opnieuw.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie