Lijsttrekker Jeroen Nobel trapt een prima balletje mee

21 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Op een met sneeuw bedekt Johan Cruijff-court in Amsterdam-Oost werd er zowel figuurlijk als letterlijk afgetrapt in een voetbalwedstrijd tussen twee PvdA-teams, waaraan ook Jeroen Nobel meedeed. Hij trapte een prima balletje mee. Nobel zat dus tot zijn grote vreugde niet meer op de reservebank, waar het blad Binnenlands Bestuur hem op had geplaatst bij de verkiezing van ‘Beste bestuurder van Nederland’.

Aftrap van landelijke PvdA-campagne op besneeuwd Johan Cruijff-court HAARLEMMERMEER - De Haarlemmermeerse PvdA-lijsttrekker Jeroen Nobel was afgelopen zaterdag in Amsterdam aanwezig bij de landelijke aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Bij die aftrap waren ministers, staatssecretarissen, Tweede-Kamerleden en vele andere lokale lijsttrekkers van de PvdA aanwezig.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd na een toespraak van partijleider en vicepremier Wouter Bos een manifest getekend waar de PvdA Haarlemmermeer zich ook bij heeft aangesloten:

Iedereen doet mee

“We beschermen mensen die het moeilijk hebben en zorgen dat jongeren, ouderen, nieuwe Nederlanders en andere kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt niet aan de kant komen te staan. We blijven investeren in banen en halveren de komende vier jaar de jeugdwerkloosheid. Onderwijs in Nederland moet tot de top vijf van de wereld behoren. Zowel landelijk als lokaal investeren we om de kwaliteit te verbeteren. Ieders talent verdient een kans. Er wordt landelijke en lokaal geen cent bezuinigd op armoedebestrijding. Ieder kind moet kunnen sporten. Als je ouders niet kunnen betalen, dan helpt de gemeente je daarbij.

De rekening van de crisis wordt eerlijk verdeeld

In moeilijke tijden vragen we van de sterkste schouders de zwaarste lasten. Dat is niet alleen eerlijk, dat is ook verstandig. Omdat onze economie er sterker van wordt. De komende jaren zullen we daarom een extra bijdrage vragen van de hoogste inkomens.

We staan niet tegenover maar naast elkaar

Wij accepteren geen tweederangsburgers. We willen een samenleving waarin mensen naast elkaar en niet tegenover elkaar staan. Ons land moet een vrije en prettige samenleving zijn. We blijven werken aan veilige en prettige buurten. We gaan de strijd aan met tweedeling, discriminatie en uitsluiting. Of het nu van nieuwe Nederlanders, homo’s of vrouwen is. Ook komen er extra inburgeringsplekken voor nieuwe Nederlanders.”

Vanaf zaterdag zijn leden van de PvdA Haarlemmermeer aanwezig in de vele kernen en wijken om uit te dragen hoe iedereen mee kan doen in Haarlemmermeer. Het programma en de kandidatenlijst van de PvdA zijn te vinden op de nieuwe verkiezingssite 29www.pvda-haarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie