‘Weg met politiek gewauwel, het gaat ons om de inhoud’

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEM - Tijdens een interactieve debatavond met ondernemers heeft Rita Verdonk maandagavond in Haarlem de gemeenteraadskandidaten van TrotsopNederland voor Haarlemmermeer en Haarlem gepresenteerd. “We doen niet mee aan het politieke gewauwel”, zei Verdonk strijdbaar. “Wij gaan voor de inhoud.”

De tijd dat Rita Verdonk volle zalen trok, ligt al een tijdje achter ons. Het zaaltje in de Haarlemse binnenstad telt ruim twintig bezoekers, vooral TON-kandidaten en sympathisanten uit Haarlem en Haarlemmermeer. De Meerse kandidaten mogen zich persoonlijk voorstellen. Lijsttrekker Conny de Bree is trots op haar team, dat uitsluitend uit ondernemers bestaat. Als TrotsopNederland erin slaagt in de raad te komen, dan gaat de bezem door de oude politiek, zo beloofde De Bree.

Kandidaat nummer 2 Menno Slegtenhorst wil zich vooral gaan inzetten voor een betere participatie van de burger. Hij noemde de huidige praktijk ‘schijnparticipatie’. Kandidaat Hans Spijker (3) pleitte ervoor dat de politiek beter luistert naar ondernemers en zijn collega Fred Homan gaat zich vooral inzetten voor meer veiligheid op straat en jeugdbeleid. Angelique de Haan heeft de thuiszorg als speerpunt, omdat het daarmee volgens haar niet goed gaat in Haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie