Meerderheid raad voor vrije vrachtroute Schiphol-ACT

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Een meerderheid van de gemeenteraad heeft vorige week het groene licht gegeven voor verdere uitwerking van de plannen voor het duurzame bedrijvengebied Amsterdam Connecting Trade (ACT) nabij Schiphol. Een belangrijk onderdeel van de plannen is de aanleg van een vrije vrachtbaan tussen ACT en de luchthaven Schiphol.

Opvallend was dat coalitiepartij GroenLinks tegen het voorstel stemde. Fractievoorzitter Peter Boerman zei bij de stemming dat zijn fractie er lang over had gepraat, maar dat GroenLinks tot de slotsom was gekomen dat het de verkeerde kant uitgaat met de milieuambities van ACT. Volgens de fractie komen de oorspronkelijke doelstellingen te weinig terug.

De PvdA was tijdens de bespreking van de plannen ook erg kritisch, maar raadslid Anne de Rooij zei bij de stemming dat de toezegging van wethouder Arthur van Dijk van Economische Zaken dat de door de raad vastgestelde milieukaders leidend blijven de ongerustheid in haar fractie heeft weggenomen.

VVD-fractieleider Henk Kuipers zei het te betreuren dat het voorstel niet werd gesteund door alle partijen die het milieu voorstaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie