In Vijfhuizen ontkomt geen mens aan grote plaatjesrage

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Op vele fronten is het op 3 januari gepresenteerde album een doorslaand succes. DSOV staat in de schijnwerpers en dat is ook te merken aan een extra groei van het aantal leden. Onder hen een voetballer die vorig jaar was gestopt, maar die, toen hij hoorde van het album, zich snel weer aanmeldde. Op 24 plaatsen in het dorp zijn de plaatjes verkrijgbaar. Van de bakker, de slager, de tandarts en de huisarts tot aan de garage, de visboer, het benzinestation en de kapper. Dat het enthousiasme groot is merken ze op de uitgiftepunten aan de gestegen omzet. Aanbiedingen met plaatjes vliegen weg. Er zijn winkeliers die al extra zakjes hebben moeten bestellen. Ondernemers zien mensen die ze voorheen nooit zagen. DSOV-leden die buiten Vijfhuizen wonen doen nu in het dorp boodschappen. Niet voor plaatjes van duurbetaalde profs in dikke bolides, maar voor plaatjes van zichzelf en alle andere 499 clubgenoten.

Rabobank ondersteunt stickeralbum DSOV met forse cheque VIJFHUIZEN - Het plaatjesalbum van DSOV heeft Vijfhuizen en omgeving in een ijzeren greep. Op straat, in de winkels en op de scholen, het gaat nergens anders over. Ruilbeurzen zijn opgezet om aan ontbrekende plaatjes te komen en ook via Hyves proberen mensen plaatjes te ruilen.

Volwassenen en jeugd, er wordt bijzonder fanatiek gespaard. Neem de 10-jarige Tristan Hulkenberg uit de E1. Hij was de eerste die zijn complete team bij elkaar had. Als beloning gaat hij met zijn team binnenkort aan de patat in eetcafé Sjiek. Hij zit op De Tweemaster en op het schoolplein wordt druk geruild. Niet in de klas, dat mag niet van de juf, laat hij weten. Tristan krijgt bij het sparen hulp van zijn broer Sam van 6 die bij de kabouters voetbalt en de hele dag eierkoeken eet. Want ja, die leveren plaatjes op.

Maar vlak ook de Sprengertjes niet uit. Leroy (7) uit de F2 en zijn in de D1 handballende zus Zoë (10) zijn eveneens onvermoeibaar bezig. Natuurlijk ook op school, maar bovendien hebben ze hun oma’s opgestookt veel boodschappen te doen. Elk plaatje is er een tenslotte. Haar hele klas spaart de plaatjes. En net als iedereen in het dorp doet ook Zoë haar uiterste best het album zo snel mogelijk vol te krijgen. Daarbij gesteund door haar broer Mylo (14) die in de C1 speelt, jeugdscheidsrechter is en ook nog eens ontzettend van vis houdt. En dat komt bijzonder goed uit.

Volwassenen kunnen elke vrijdagavond stickers ruilen in eetcafé Sjiek. De jeugd kan dit doen elke laatste woensdagmiddag van de maand in het clubhuis van DSOV.

Het Coöperatiefonds van Rabobank Regio Schiphol sloot zich onlangs aan bij het waanzinnig populaire project en deed met een cheque van 5.000 euro een forse duit in het zakje.

Voor een uitgebreid verslag inclusief foto’s hiervan zie www.hoofddorpsecourant.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie