Meerderheid van raad voor verplaatsing van ‘t Rietland

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Dienstencentrum ‘t Rietland gaat in de toekomst toch op in de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Badhoevedorp. Een motie van HAP, SP en D66 om ‘t Rietland op de huidige plek te handhaven kreeg vorige week onvoldoende steun in de gemeenteraad.

Over de voorgenomen verplaatsing van het dienstencentrum was vorig jaar veel te doen. De oudere bezoekers van ‘t Rietland lieten te pas en te onpas weten dat ze het liefst op de huidige locatie willen blijven en helemaal geen behoefte hebben om te verhuizen naar de MFA. Op verzoek van de gemeenteraad ging welzijnswethouder Tom Horn (PvdA) de plannen nog eens uitleggen in Badhoevedorp, maar hij werd er bepaald niet met gejuich ontvangen.

Vorige maand sprak een delegatie uit de gemeenteraad opnieuw met bezoekers van ‘t Rietland. Daarbij kregen de raadsleden weer te horen dat verplaatsen een slecht plan zou zijn. Om die reden kwamen HAP, SP en D66 vorige week met een motie. Volgens wethouder Horn zou behoud van ‘t Rietland op de huidige plek 50.000 euro per jaar kosten.

De coalitiepartijen VVD, PvdA en GroenLinks lieten tijdens de uiteindelijke stemming weten tegen de motie te zijn. PvdA-fractievoorzitter Bert van der Vliet zei erop te vertrouwen dat de gemeente de verplaatsing met zorg uitvoert en met de respect de bezoekers van ‘t Rietland benadert. Volgens raadslid Els Berk (GroenLinks) is de verhuizing pas over zo’n vijf jaar aan de orde.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie