‘Het wordt tijd voor een verandering in de politiek’

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Het was tot op het laatste moment spannend. Komt er wel een partij, of laat Rita Verdonk Haarlemmermeer links liggen? Komt er een bestuur, of zijn er daarvoor te weinig kandidaten? De antwoorden zijn inmiddels bekend. TrotsopNederland doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met, volgens Conny de Bree, een enthousiast team dat er helemaal klaar voor is. De Hoofddorpse is lijsttrekker van de partij die met nummer 10 de verkiezingsstrijd aangaat.

Conny de Bree, lijsttrekker voor TrotsopNederland HOOFDDORP - “We moeten gewoon weer trots zijn op ons land.” Conny de Bree, al meer dan 25 jaar als ZZP’er werkzaam in het justitiële domein en moeder van volwassen kinderen, weet het zeker. Zodra TrotsopNederland het voor het zeggen krijgt, gaat er veel, heel veel veranderen in de politiek. Want daar is het hoog tijd voor.

“TrotsopNederland en de lijsttrekker zijn nieuwkomers in politiek Haarlemmermeer. Daarom heeft de redactie gevraagd om kort aan te geven waar de partij voor staat, wie Conny de Bree is en wat er van de partij verwacht mag worden.

“Aanvankelijk heb ik samen met anderen TrotsopNL-Haarlemmermeer als afdeling op de kaart gezet. Nu ben ik lijsttrekker voor TrotsopNederland-Haarlemmermeer. Ik heb daarna in samenwerking met het hoofdkantoor een leuk en enthousiast team van kandidaten kunnen samenstellen.

Wij gaan – net als alle andere politieke partijen – campagne voeren, hierbij ondersteund door het landelijk campagneteam. Als lijsttrekker heb ik ook een aantal uitnodigingen gekregen om deel te nemen aan diverse debatten die in Haarlemmermeer worden georganiseerd. Hier nemen wij zeker aan deel.

Het verkiezingsprogramma van TrotsopNederland was er reeds in concept. Voor de presentatie van ons programma hebben wij bewust gekozen voor woensdag 20 januari. Bij het kennismakingsbezoek aan burgemeester Weterings is aan hem een exemplaar overhandigd. Op dezelfde dag is onze site www.TrotsopNederland-Haarlemmermeer.com live gegaan.

Het programma is kort, helder en duidelijk. Geen lijvige programma’s die later terug te vinden zijn tussen de oude kranten maar kort en krachtig zeggen wat je doet en doen wat je zegt.

Wij zijn de eerste partij die een digitale inwonerraadpleging gerealiseerd willen zien. Als iedereen in Haarlemmermeer zijn/haar mening kan geven, werkelijk kan participeren, zijn we democratisch een enorme stap voorruit. Dat zal de betrokkenheid van de inwoners een flinke ‘boost’ kunnen geven. Echt een Trots op Nederland punt. Wij zijn realistisch en vertellen geen sprookjes. Er komen enorme bezuinigingen aan en daar moeten we ons op voorbereiden. Dat is een rode draad in het programma.

Haarlemmermeer is een bijzondere gemeente, omdat deze bestaat uit een groot aantal dorpen, wijken en kernen. We richten ons in de campagne op zowel de groepen die worden genoemd in ons programma en de actiepunten als op de verschillende kernen. Op de voorzijde van ons programma ziet u deze kernen dan ook vermeld staan.

Onze kandidaten zijn nieuw. Zij zijn dus geen inwoners met ingeslepen oude patronen maar hebben een frisse nieuwe kijk op de politiek. Vanuit het hoofdkantoor hebben onze kandidaten via intensieve begeleiding en training zich kunnen voorbereiden voor de gemeenteraad.

Trots op Nederland verdient het aantal zetels dat de kiezers haar gunt. Momenteel staan wij in Haarlemmermeer tussen de 2 en 3 zetels. Wij denken dat dit pas het prille begin is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie