Dakloze Gepke de Leef wil nieuwe rechtszaken starten

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP/HAARLEM - De dakloze Gepke de Leef, die tot eind 2009 anderhalf jaar lang in een tentje heeft gebivakkeerd voor het politiebureau in Hoofddorp, wil een kort geding aanspannen tegen de politie. Daarin eist zij dat de politie alsnog haar aangifte opneemt van een vermeende verkrachting in 2003. Dat heeft Gepke de Leef laten weten.

Gepke de Leef heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen die haar in de rechtszaak moet bijstaan. Zij wil ook een kort geding aanspannen over de nalatenschap van haar overleden vader. Naar verluidt heeft de vrouw 30.000 euro geërfd van haar vader, maar is dat geld ondergebracht bij een stichting die het geld voor haar beheert.

De nalatenschap van haar vader kwam vorige week ook aan de orde tijdens een zitting van de politierechter in Haarlem, waar Gepke de Leef terechtstond voor onder meer belediging van politieagenten, vernieling en overtreding van het verblijfsverbod rond het politiebureau. Burgemeester Weterings had dat haar vorig jaar opgelegd. De vrouw drong aan op aanhouding van de zaak, omdat zij volgens haar twaalf dagen had doorgebracht in een isoleercel.

De politierechter slaagde er niettemin in om alle aanklachten met de vrouw te bespreken. Eén van de beschuldigingen betrof smaad, waaraan Gepke de Leef zich volgens een politieman heeft schuldig gemaakt tijdens haar verblijf in een politiecel. Deze agent, die op de zitting aanwezig was, is deze verdachtmakingen inmiddels meer dan zat. Hij heeft een schadevergoeding van ruim 2.400 euro geëist.

De zaak tegen Gepke de Leef werd alsnog afgebroken nadat zij aangaf alsnog met een psychiater of psycholoog te willen praten. Wanneer het proces doorgaat is nog onbekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie