Derde editie Meerwandelen start op de Olmenhorst

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Ook nu is er keus uit verschillende afstanden: de 5 kilometer, de familiewandeltocht, de 10, 15 en 25 kilometer. Tijdens de familiewandeling kunnen ouders en kinderen vragen beantwoorden en ontvangen de kinderen na afloop een leuke attentie.

Opnieuw wandelen langs de mooiste plekken van Haarlemmermeer LISSERBROEK - Voor de derde keer in successie vindt in de maand mei de wandelhappening Meerwandelen plaats. En ook dit jaar leidt de organisatie de wandelaars langs de mooiste plekjes van Haarlemmermeer. Dit keer niet in en rond het Haarlemmermeerse Bos, maar in het zuidwesten van de polder.

Meerwandelen is in 2008 opgericht door Lions club Haarlemmermeer en werkt samen met wandelsportvereniging STEVO (Steeds Voorwaarts) en de Hoofddorpse Courant. Iedereen kan er aan meedoen. Het doel is drieledig: wandelen langs de mooiste plekjes van Haarlemmermeer, gezond bezig zijn en een goed doel binnen Haarlemmermeer onder de aandacht brengen en financieel ondersteunen. En, aldus de organisatoren: het is ook nog eens gezellig, want onderweg kom je veel andere wandelaars tegen.

“De eerste twee edities waren in en rond het Haarlemmermeerse Bos”, vertelt Jos Koeckhoven, één van de organisatoren. “Dat is een daverend succes geworden. We kregen veel positieve reacties als ‘ik woon hier nu al tien jaar, maar heb nooit geweten hoe mooi deze omgeving is’. En ‘wat gezellig hier’ of ‘bedankt, het was een goede training voor de vierdaagse van Nijmegen’.”

Burgemeester Theo Weterings gaf het eerste jaar het startschot, vorig jaar was dat sportwethouder Michel Bezuijen. Hij noemde het toen een laagdrempelig evenement waar hij als sportwethouder erg blij mee is dat hem gratis in de schoot is geworpen. Het startschot in 2010 wordt weer door Theo Weterings gegeven. Hij is zeer enthousiast over Meerwandelen en draagt dit evenement een warm hart toe.

“De bedoeling is dat we om de twee jaar een ander gedeelte van Haarlemmermeer laten zien. Vandaar dat er voor de editie 2010 en 2011 routes zijn uitgezet aan de zuidwestkant van de polder met start en finish op landgoed ‘de Olmenhorst’ te Lisserbroek.”

De opbrengst van Meerwandelen 2008 ging naar Stichting Hulphond, Adamas Inloophuis en de Zonnebloem. De opbrengst uit 2009 was bestemd voor Stichting Leergeld. De opbrengst van Meerwandelen 2010 gaat daar opnieuw naar toe. Jos Koeckhoven: “In Nederland leven tenminste 400.000 kinderen onder de armoedegrens. Helaas is dat een structureel gegeven. Anders dan in ontwikkelingslanden, maar in verhouding even schrijnend en bovendien om de hoek. Schoolgaande kinderen - in de greep van de armoede - kunnen niet of weinig met andere kinderen meedoen. Niet met schoolkamp/week, niet met excursie, geen sportclub of kunstzinnige vorming. Gebrek aan schoolmaterialen en aan het begin van het jaar niet alle boeken hebben, het komt steeds vaker voor. Meedoen vergroot de horizon van kinderen. Zij maken sociale contacten, leren teamgeest, leren zich te handhaven in een groep, leren winnen en verliezen. Als kinderen dit soort dingen niet leren, komen niet alleen zij ernstig tekort, maar zal de maatschappij daar later duur ‘leergeld’ voor betalen”, aldus Jos Koeckhoven.

De hoofdsponsor voor Meerwandelen 2010 is Zorg en Zekerheid. Deze regionale zorgverzekeraar maakt zich sterk voor toegankelijke én betaalbare zorg. Meerwandelen is op zaterdag 15 mei. Start: landgoed ‘de Olmenhorst’ aan de Lisserweg 481 te Lisserbroek. Starten kan tussen 9 en 13 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie