Onverwachte misstap VVC

11 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

NIEUW-VENNEP - Met zijn jas open trotseerde Rory Roubos de waterkoude wintermiddag. “De jongens gaan er voor zorgen dat ik warm word,” sprak hij vol vertrouwen voor de wedstrijd. “We starten met Menno Martens op de bank. Menno kon afgelopen week niet trainen en Perry van Rijn doet het gewoon heel goed, daarom start hij in de basis. De afspraken die we met zijn allen hebben gemaakt zijn duidelijk en die afspraken gelden ook voor Menno. Dat weet hij en daar doet hij ook niet moeilijk over.”

Bij Waterloo won VVC eerder dit seizoen met 0-3 dankzij twee treffers van Ruben Guda en een doelpunt van topscorer Menno Martens. Waterloo heeft een ervaren ploeg die fysiek sterk is, dus is Waterloo een tegenstander waartegen VVC voetballend het verschil zou moeten maken. Dat lukte vanaf de eerste minuut onvoldoende. “We begonnen helemaal niet slecht,” vond Rory Roubos. “Maar zij maakten uit het niets na een fout van ons het eerste doelpunt. Daarna werd het er bij ons niet beter op. We gingen veel te veel de lange bal spelen en passes over tien meter werden te vaak aan de verkeerde kant ingespeeld.” Na een halfuur spelen riep Roubos zijn spelers dan ook toe vanaf de kant: “Voetjes zoeken, lekker voetballen. Niet die lange ballen!” Maar die aanwijzingen bleken lastig ten uitvoer te brengen. Op slag van rust was Caesar Roubos nog het dichtst bij de gelijkmaker maar de doelman tikte het schot net onder de lat vandaan.

De ruststand was 0-1 en na het fluitsignaal riep Rory Roubos geheel volgens verwachting Menno Martens toe dat hij zich warm moest gaan lopen. Behalve Martens voor Perry van Rijn viel ook Yuri Zandwijken in voor Ralph Morren die een gele kaart op zak had. Er ging meteen meer dreiging uit van de thuisploeg maar de gewenste gelijkmaker viel niet. Daarvoor werden te weinig kansen gecreëerd en daarvoor was het verzet van Waterloo ook te goed en te taai. Een tweede fout in de opbouw bij VVC leidde in de 74e minuut de 0-2 in, met een lob werd John de Meijere kansloos gelaten. Gelet op het wedstrijdbeeld leek de beslissing gevallen. Maar na een geblokt schot van Erhan Albayrak bleef VVC in balbezit. Menno Martens controleerde ter hoogte van de strafschopstip de bal, hij speelde zich vrij en uit de draai scoorde hij de aansluitingstreffer: 1-2. De laatste tien minuten speelde VVC beter dan in de tachtig minuten daarvoor. Waterloo moest tegenhouden en dat deden de routiniers uitermate slim. Toch waren Remco Timmerman en Ruben Guda nog akelig dicht bij de 2-2 die niet viel. “Dit was niet de bedoeling,” stelde Rory Roubos nuchter vast. Maar de goede sfeer die dit seizoen karakteristiek is voor de zondagselectie kan wel een deukje hebben. Afhankelijk van het weer kan VVC op zijn vroegst over twee weken tegen Zandvoort de vieze smaak van deze nederlaag wegspoelen.