Ouderenbonden blijven openstaan voor gesprek met politieke partijen

11 februari 2010 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Boos is niet het goede woord. Teleurstelling eigenlijk ook niet. Het zit er een beetje tussenin, laat Theo van de Coevering weten. ‘Zijn’ LSBO (Lokaal Samenwerkende Bonden van Ouderen) heeft vorig jaar zeven politieke partijen aangeschreven in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, maar van slechts twee kwam er een reactie: de HAP en de CU-SGP. “Dat geeft ons toch een beetje het gevoel alsof we niet belangrijk genoeg gevonden worden. Jammer, want de LSBO vertegenwoordigt een steeds groter wordende groep ouderen met heel veel bruikbare kennis.”

Theo van de Coevering, voorzitter van de LSBO, (ANBO, PCOB en KBO): “Ongeacht wie straks het dagelijks bestuur van deze gemeente gaan vormen – ook de komende vier jaar moet invulling worden gegeven aan het seniorenbeleid. De LSBO wil de politieke partijen daar graag bij helpen. Maar dat geldt niet alleen voor de periode ná 3 maart, we hadden ook in het voortraject een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de diverse verkiezingsprogramma’s. Als belangenbehartiger voor de senioren in Haarlemmermeer en met maar liefst zo’n 9.000 leden, beschikt de LSBO namelijk over een forse achterban met heel veel kennis van zaken. Via onze ouderenadviseurs en belasting invulhulpen weten we precies wat er speelt in de gemeente. Aan de andere kant hadden wij onze leden graag willen informeren over het seniorenbeleid dat de politieke partijen voorstaan.”

Vervolgens: “Volgens ons hebben we er alles aan gedaan om met alle politieke partijen waarvan we wisten dat ze ook na 2006-2010 door zouden gaan, in gesprek te komen. Dan blijft het resultaat van slechts twee reacties toch teleurstellend.”

Ondanks dat blijft de LSBO positief. Voorzitter Theo van de Coevering: “We willen niet alleen met de politieke partijen in gesprek komen maar het ook blijven. Want er ligt de komende jaren een grote taak op ons allen te wachten. De vergrijzing van de maatschappij, de wens om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, de Wmo, de mobiliteit, de zorg, veiligheid, vrijwilligerswerk, noem maar op. De LSBO wil voor al deze thema’s een volwaardige gesprekspartner zijn. De uitnodiging geldt dus nog steeds.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie