Feestweekcomité Vijfhuizen stapt in zijn geheel op

11 februari 2010 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - De complete feestweek commissie Vijfhuizen heeft haar taken neergelegd. Deze gevoelige stap is afgelopen dagen genomen na intens overleg.

Nadat al eerder bekend was geworden dat een aantal commissieleden niet meer beschikbaar zou zijn voor de 31e Feestweek Vijfhuizen is binnen de groep, die nog een uiterst succesvolle jubileum-feestweek neerzette, hard gewerkt om voldoende opvolgers te krijgen. Dat is niet gelukt.

Het organiseren van de Vijfhuizense feestweek is geen sinecure. De commissieleden hebben jarenlang veel energie en vrije tijd gestoken in een feestweek die het dorp op zijn kop zet. Vanwege het succes ontvingen de organisatoren ook veel energie terug. Jarenlang was dat genoeg om de balans naar de positieve kant te doen omslaan. De afgelopen editie heeft echter zoveel meer energie, tijd en inspanning gekost dat de balans naar de negatieve kant is doorgeslagen. De druk om de feestweek commerciëler te maken werd meer en meer gevoeld waardoor in hun ogen een feestweek zoals zij die willen, niet langer te realiseren is. De drive en de energie om er weer volop tegenaan te gaan ontbreken.

De commissie heeft in voltalligheid het besluit genomen. Met pijn in het hart overigens, maar volgens de groep is het de enige manier om de weg vrij te maken voor mogelijke opvolgers. Wanneer die er op korte termijn niet komen wordt Stichting Feestweek Vijfhuizen opgeheven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie